Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Rokovanie vlády a právne služby pre ministerstvá
Zdielať na

Rokovanie vlády a právne služby pre ministerstvá

BRATISLAVA / Rokovanie vlády sa dnes začalo zhurta, ministri totiž mali na stole aj personálne otázky. Oveľa dlhšie sa ale zaoberali zmenami pravidiel pre obstarávanie právnických služieb pre ministerstvá.

Napriek tomu, že minister práce chcel na dnešnom rokovaní vlády hovoriť o zvyšovaní a valorizácii vianočného príspevku už tento rok, návrh zákona bol z rokovania vlády zatiaľ vypustený. Zrejme to súvisí s tým, že koalícia má ešte rokovať o tzv. sociálnom balíku, do ktorého by mali byť zahrnuté všetky návrhy zákonov, ktoré predložili v ostatnom čase strany Smer, Most-Híd a SNS. Mali by byť vyčíslené ich finančné náklady, aby bolo jasné, čo z toho sa zrealizuje. O tomto bode zatiaľ vláda nerokovala.

Rokovať ale bude o zmene pravidiel využívania právnych služieb pre štátne inštitúcie. Je to reakcia na prípad, kedy za zastupovanie štátu v kauze vodné dielo Gabčíkovo malo byť advokátovi Bžánovi vyplatených viac ako 70 miliónov eur. Prípad vyvolal veľkú vlnu nevôle a preto sa menia pravidlá. Ministri prebrali aj zámer vybudovať neďaleko úradu vlády hrob neznámeho vojaka. Toto tiež vyvolalo silné reakcie, keďže sa ráta s rozpočtom až 800 tisíc eur.

Kauza advokáta Bžána a jeho miliónov ešte zďaleka neskončila:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy