Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Začal sa spor pre kanalizáciu v Chorvátskom Grobe. Starostka musí nájsť riešenie medzi obyvateľmi
Zdielať na

Začal sa spor pre kanalizáciu v Chorvátskom Grobe. Starostka musí nájsť riešenie medzi obyvateľmi

CHORVÁTSKY GROB / ČIERNA VODA / Podľa informácií ministerstva životného prostredia v roku 2017 bolo na Slovensku na verejnú kanalizáciu pripojených necelých 68 percent celkového počtu obyvateľov. Do roku 2021 by sa toto číslo malo výrazne zvýšiť. Jednou z obcí, ktorá chce odkanalizovanie riešiť, je aj Chorvátsky Grob. No u obyvateľov Čiernej Vody narazila na nesúhlas.

Problémom nie je, že by ľudia v Čiernej Vode nechceli kanalizáciu. Problémom je, že musia za prípojku zaplatiť 1500 eur. A to sa im zdá príliš veľa. Kritiku obyvateľov tejto časti Chorvátskeho Grobu spustila zmluva a vyrozumenie, ktoré v súvislosti s dobudovaním kanalizácie, dostali do svojich schránok. Starostka obce tvrdí, že zmluvy a projekt zdedila po bývalom vedení, a to aj so sumou, ktorá vyvolala u obyvateľov hnev. "Mala som informáciu podanú, že obyvatelia sú o tejto investícii informovaní, sú uzrozumení s tým, prebehli s nimi diskusie. A dohodli sa údajne na sume 1500 eur," vyjadrila sa starostka obce Vladimíra Vydrová. 

Pri tejto výške však neuspel ani navrhovaný splátkový kalendár. Vedenie obce Chorvátsky Grob tak zvolalo stretnutie, kde sa snažilo celú záležitosť o odkanalizovaní Čiernej Vody vysvetliť. No aj po jeho skončení odchádzali niektorí nespokojní, iní zasa dostali odpovede. Zástupcovia obecného úradu ale na spomínanom stretnutí prisľúbili, že toľko kritizovanú zmluvu na prípojky ku kanalizácii a aj sumu, ktorá bola na nej uvedená prepracujú. "Viem, že okolité obce postupujú obdobným mechanizmom ale tie pripojovacie poplatky sú okolo 350 - 500 eur. Myslím, že za pripojenie lokálnej prípojky toho konkrétneho obyvateľa na hlavnú vetvu, ktorá bude na réžii obce, nebude až tak vysoký," dodala starostka Vydrová.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy