Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Lúku pod oknami bytoviek niekto zalial smradľavou tekutinou
Zdielať na

Lúku pod oknami bytoviek niekto zalial smradľavou tekutinou

ZEMIANSKE KOSTOĽANY / Obrovský zápach je v týchto dňoch cítiť v obci Zemianske Kostoľany, časť Pod horou. Neznáma osoba tu vyliala na lúku veľké množstvo pravdepodobne hnojiva. Lúka je pritom doslova pod oknami bytoviek. Časť neznámej látky sa nevsiakla, a to spôsobuje miestnym nemalé problémy.

Neznáma látka, ktorú na pole niekto vylial, sa do zeme nevsiakla. Všade sa šíri neznesiteľný zápach. Obyvatelia neďalekých bytoviek sa tu ešte pred pár dňami prechádzali. Keď sa ale vo štvrtok ráno prebudili a otvorili okná, uvideli čiernu lúku a zacítili zápach.

"O pol jedenástej v noci a do druhej to vozili. Keď som išiel so psom, som sa zľakol. Tá lúka bola zaliata. To tu bolo aj kúpalisko," hovoria obyvatelia obce. Ľudia bývajúci neďaleko nemôžu vetrať. Zápach je cítiť v širokom okolí. Vec okamžite nahlásili starostke.

"Bola som na obhliadke, kontaktoval ma aj okresný úrad, odbor životného prostredia, ktorý to tiež rieši," uviedla starostka obce Jana Školíková. 

Pracovníci okresného úradu boli na mieste a odobrali vzorky. Podľa predbežných zistení by malo ísť o organické hnojivo. Nie je vylúčené, že bolo aplikované v rozpore so zákonom. Vec postúpili ústrednému kontrolnému a skúšobnému ústavu poľnohospodárskemu v Bratislave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy