Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
ĽS-HZDS by mali prijať do Európskej demokratickej strany
Zdielať na

ĽS-HZDS by mali prijať do Európskej demokratickej strany

Zdroj: TV JOJ

Podľa Milana Urbániho by mala byť v najbližšom období prijatá Ľudová strana-HZDS do Európskej demokratickej strany.

Ľudová strana-HZDS by podľa jej podpredsedu Milana Urbániho mala byť v najbližšom období prijatá do Európskej demokratickej strany.

Urbáni to povedal dnes po stretnutí s predstaviteľmi cyperskej Európskej strany. Tí dnes navštívili Bratislavu.

"Oni nevidia problém v našom vstupe do európskej demokratickej strany a podporujú náš vstup," povedal Urbáni, ktorý sa dnes stretol s predsedom Európskej strany Dimitrisom Syllourisom a hlavným sekretárom strany Michalisom Lucom.

Európska demokratická strana je súčasťou Aliancie liberálov a demokratov za Európu. Tá je treťou najsilnejšou frakciou v Európskom parlamente. Predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar po opätovnom zvolení za predsedu strany v roku 2007 avizoval vstup do aliancie. Hovoril, že sa uskutočňujú rokovania a európski politici jeho stranu akceptujú. Európski liberáli a demokrati však nič také vtedy nepotvrdili.

ĽS-HZDS sa niekoľko rokov pokúšala pričleniť k Európskej ľudovej strane, ktorá združuje európske konzervatívne a ľudové strany. Zo Slovenska k nej patria SDKÚ-DS, KDH a SMK. Pre ich odpor sa to však mečiarovcom nepodarilo. Traja europoslanci z ĽS-HZDS, Sergej Kozlík, Peter Baco a Irena Belohorská pôsobia v Európskom parlamente od zvolenia v roku 2004 ako

Zdielať na

Najčítanejšie správy