Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
EXKLUZÍVNE: Väzni sa nakrúcali na mobil, ten je v base zakázaný
Zdielať na

EXKLUZÍVNE: Väzni sa nakrúcali na mobil, ten je v base zakázaný

KOŠICE / Chlapci vo väzení sa majú dobre. Aj takto sa dá popísať odkaz z videa, ktoré preniklo spoza prísne strážených múrov obohnaných žiletkovým drôtom. Mladí odsúdenci sa zabávali a celé si dokonca nakrúcali, aj keď telefón v base by mal byť totálne tabu. Na video upozornili diváci TV JOJ, ktorí sa na tom zabávajú už viac než týždeň. Niekto to totiž aj zavesil na internet. A preto ktovie, či mali väzni na prepašovanej sim karte aj predplatené dáta.

Ak by sa preukázalo, že Marian Kočner posielal z väzenia odkazy na takzvaných motákoch, tak je oproti väzňom z košickej basy úplný amatér. Tí pokročili omnoho ďalej. Používali tu telefón a nehanbili sa zverejňovať videá na internete. 

Používať už aj tak prísne zakázaný mobil len na hovory, sa im za mrežami zrejme zdal slabý adrenalín, a tak vďaka ich odvahe nakrúcať si videá aj z cely, vedia tisíce Slovákov, ktorí to videli na sociálnej sieti, ako si život za mrežami užívajú a dokážu sa aj zabaviť.  

"Môžeme potvrdiť, že v mesiaci január 2019 ešte pred zverejnením videa, bol v Ústave Košice na základe operatívnych informácií zaistený mobilný telefón prostredníctvom ktorého bolo zhotovené video z tohto ústavu. K samotnému zverejneniu došlo až následne z civilného prostredia osobou mimo zboru," informuje Katarína Nováková z kancelárie generálneho riaditeľa ZVJS.

Záhadou ale zostáva, kto mohol video pridať na internet, ak bol telefón zadržaný. Len v prípade, že by túto vec niekomu z väznice odovzdali alebo vrátili. V každom prípade dátum zverejnenia na internet je tiež v januári. 

Mobilný telefón nie je špndlík, a preto je otázne, ako sa do prísne stráženej väznice dostal. "Okolnosti tejto udalosti sú predmetom preverovania a ďalšieho konania s príslušnými zložkami policajného zboru," uviedla Nováková. Podľa informácií televízie JOJ môže jedna zo stôp viesť priamo k strážnikom odsúdených. Takéto prípady, keď sa telefón dostane za mreže, vraj bývajú ojedinelé. 

"Aj napriek prijatým eliminačným opatreniam, nie je takémuto konaniu možné úplne zabrániť. V roku 2019 ide o druhý takýto prípad," dodáva Nováková. 

Pozrite si reportáž redaktora Jozefa Kačmáryho o inkriminovanom prípade:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy