Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Svoj život obetovali záchrane iných. Ich mená si teraz uctili
Zdielať na

VIDEO: Svoj život obetovali záchrane iných. Ich mená si teraz uctili

POPRAD / Už po piatykrát Slovenská komora zdravotníckych záchranárov ocenila svojich kolegov, ktorí celý život obetovali záchrane iných. Cenu získali štyria, jeden z nich už iba in memoriam.

Každý jeden výjazd záchranárov je iný. Nikdy nevedia, čo ich presne bude čakať. Mnohí pomáhajú a zachraňujú životy, až kým neodídu do dôchodku. "Nám naozaj v systéme chýba to, že my nemáme tie výsluhové dôchodky. Je to vidieť na našich starších kolegoch, že je to pre nich už náročnejšie, no aj napriek tomu to zvládajú skvelo," vyjadril sa František Majerský, prezident Slovenskej komory zdravotníckych záchranárov. Tí, ktorí celý život obetovali iným, si ich kolegovia uctili. Ich mená sú - Peter Dovjak, Ružena Rázgová, Viliam Polyák a Miroslav Humaja, ktoré ocenenie prevzala manželka. 

Čo týmto hrdinom ale pomáhalo prekonať pohľad na bolesť a smrť?

"Kolektív, ktorý som mala okolo seba a rodina," prezradila Ružena Rázgová, ocenená záchranárka. Pozrite si reportáž a dozviete sa napríklad aj to, ako kedysi dávno fungovali. O autá sa častokrát museli starať sami, no nielen o to.

​Slovenskí lekári skúšali zákroky na častiach tiel dovezených z Ameriky. Pozrite si reportáž a dozviete sa viac:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy