Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Gašpar popiera, že by dal lustrovať Kuciaka. Premiér čaká na vyšetrovanie
Zdielať na

Gašpar popiera, že by dal lustrovať Kuciaka. Premiér čaká na vyšetrovanie

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar popiera, že by dal lustrovať Jána Kuciaka pred jeho smrťou. Premiér Peter Pellegrini sa tiež vyjadril, že o tejto skutočnosti vie iba z médií. Zároveň dodal, že je potrebné počkať na vyšetrovanie v tomto prípade. Predseda vlády odpovedal aj na novinárske otázky o komunikácii jeho straníckeho kolegu zo Smeru Martina Glváča  s Alenou Zs.

O údajnom lustrovaní informácií o novinárovi Jánovi Kuciakovi na príkaz bývalého policajného šéfa Tibora Gašpara vie premiér Peter Pellegrini iba z médií. Uviedol to na tlačovom brífingu s tým, že je potrebné počkať na vyšetrovanie v tomto prípade.

Pellegrini: Nechcem Sakovej odkazovať, koho má odvolať

Premiér ďalej povedal, že o tomto konkrétnom prípade nehovoril s ministerkou vnútra Denisou Sakovou na utorkovom stretnutí. Zároveň Sakovej nechcel odkazovať, koho má alebo nemá odvolať. Tibor Gašpar v súčasnosti pôsobí ako Sakovej poradca. "Máme informácie z jednej strany, pričom to druhá strana popiera. Na to tu máme orgány činné v trestnom konaní, ktoré musia situáciu preveriť. Ak budú dôkazy o nezákonnej činnosti, zaujmem jasné stanovisko, ale tie dnes k dispozícii nemám," povedal Pellegrini. 

Predseda vlády odpovedal aj na novinárske otázky o komunikácii jeho straníckeho kolegu zo Smeru Martina Glváča  s Alenou Zs., ktorá je v súčasnosti obvinená z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a tiež bývalého primátora Hurbanova Lászlóa Basternáka. Podľa premiéra Glváčova komunikácia nemala žiadnu súvislosť s trestnou činnosťou. "Odsudzovať a popravovať v tejto situácii by sa mi zdalo nefér. Zatiaľ sa javí, že komunikácia nemala žiaden súvis s trestnou činnosťou," uzavrel Pellegrini. 

Prvý rokovací deň v NR SR bol naozaj rušný. Pozrite sa, čo sa dialo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy