Jasno
14°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Dve prasatá na úteku potrápili policajtov a skomplikovali dopravu
Zdielať na

Dve prasatá na úteku potrápili policajtov a skomplikovali dopravu

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Dve prasiatka, ktoré mali možno skončiť na pekáči sa rozhodli vziať vlastný osud do svojich paprčí. Z chovu sa dostali na slobodu a urobili si výlet po Spišskej Novej Vsi. Zvieratá ale ohrozili vodičov a zamestnali policajtov, ktorí sa pri ich chytaní poriadne zapotili.

"Keby si niekto myslel, že je jednoduché chytiť vo voľnej prírode prasiatka, opak je pravdou," uviedol Peter Juríček, pracovník odchytovej stanice MsP SNV. Prasiatka na výlete sa pohybovali po ulici v približne polkilemotrovom úseku. Jedno chytili na sídlisku, druhé na parkovisku. Zvláštny pohľad sa naskytol okoloidúcim aj vodičom. Nebýva totiž bežné, aby sa takpovediac domáce prasiatka pohybovali voľne po ulici, prebiehali cez cestu.

​Mestských policajtov o nezvyčajných výletníkoch informovali ľudia pomocou tiesňovej linky. Najprv to vyzeralo akoby išlo o vtip. "Pracovník na stálej službe vyslal pracovníka odchytovej stanice, aby preveril situáciu. Ten zistil, že sa oznam zakladá na pravde," opísal situáciu Andrej Boroň, zástupca náčelníka MsP SNV. "Spôsobovali dopravný kolaps, autá museli zastavovať. Keby neboli mestskí policajti a jeden civilný pracovník, tak by bolo veľmi ťažké ich chytiť. Museli sme ich zahnať do rohu," povedal Peter Juríček.

Dvojica prasiatok preverila aj fyzickú kondíciu policajtov. Bol to súboj dvoch a štyroch nôh. Policajti už v uliciach mesta chytali rôzne zvery. Okrem psov a mačiek už chytali kone či daniela. Tieto prasiatka ale na pekáči aspoň zatiaľ neskončia, postarajú sa o nich dočasne policajti "Budú umiestnené na odchytovej stanici, až do zistenia majiteľa a potom sa uvidí, čo ďalej," dodal Andrej Boroň. Komu dvaja štvornohí výletníci patria, sa ešte stále nevie. preto spišskonovoveskí mestskí policajti aj touto cestou prosia majiteľa, aby ich kontaktoval.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy