Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Štáb Televízie JOJ zažil prácu cestárov na vlastnej koži
Zdielať na

VIDEO: Štáb Televízie JOJ zažil prácu cestárov na vlastnej koži

NITRA / Počasie a výdatné sneženie prinieslo plné ruky práce aj cestárom na rýchlostnej ceste R1. O 52 kilometrový úsek sa staralo osem posypových vozidiel. V jednom z nich bol aj štáb Televízie JOJ.

Zasnežené cesty potrápili v utorok väčšinu ciest na Slovensku. Štáb Televízie JOJ si vyskúšal, ako vyzerá práca cestárov. V okolí Nitry na novom úseku rýchlostnej cesty má každý vodič na starosti svoju časť. Na asi 50 kilometroch pracovalo 8 posypových vozov. 

​Po prejdení úseku sa vracia vodič k silu, kde auto znova naplní a vyráža opäť na cestu. Vodič posýpača, v ktorom sa viezol aj štáb TV JOJ, mal na starosti asi 20 kilometrov. "Zažili sme asi hodinu a pol práce cestárov. Bolo úžasné sledovať ostatné autá, akí boli opatrní. Najväčší rešpekt mali kamionisti," opísala situáciu redaktorka TV JOJ Diana Pavlisová. 

Výhodou bolo, že mali k dispozícii novšie modely strojov. Dokázal tak naraz posypať a odhrnúť oba pruhy. Väčšina vodičov bola počas práce zhovievavá a trpezlivo čakali, kým im cestár Marián dá signál, aby ho mohli predbehnúť. "Oranžový kríž znamená zákaz prebiehania, šípka zas ukazuje smer, ktorým ho môže vozidlo obísť," vysvetľuje Marián. 

Aby vozidlo dokázalo rýchlostnú cestu odhrnúť a zároveň aj posypať môže ísť maximálne rýchlosťou 50 kilometrov za hodinu, čo treba pri takomto počasí rešpektovať.

Cez deň husto snežilo aj v hlavnom meste. Pozrite sa, ako sa s cestami pasovali vodiči: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy