Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pri čelnej zrážke sa zranili tri osoby, medzi nimi aj dieťa
Zdielať na

Pri čelnej zrážke sa zranili tri osoby, medzi nimi aj dieťa

TREBIŠOV / Neďaleko obce Čeľovce došlo v pondelok k zrážke dvoch áut, pri ktorej sa zranili traja ľudia. Otcovi s dcérou skrížil cestu vodič fiatu, s ktorým sa čelne zrazili. Ten podľa polície neprispôsobil jazdu svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky. V kritickom stave bol prevezený do nemocnice v Trebišove.

Vodič fiatu podľa polície dostal v ľavotočivej zákrute šmyk. Následne prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s protiidúcim autom. V ňom sa viezol otec so svojou dcérou.

Zraneným z oboch havarovaných áut prišli na pomoc všetky záchranné zložky. Najhoršie dopadol vodič fiatu, ktorý bol po nehode v bezvedomí. "V jednom aute bola zakliesnená osoba, ktorú sme vyslobodili hydraulickým náradím. V druhom aute sa už zranené osoby nenachádzali, boli v ošetrení rýchlej lekárskej pomoci," povedal veliteľ hasičov v Trebišove René Timko. 

Z havarovaného auta ho museli vystrihovať hasiči. Pasažieri z druhého vozidla vystúpili po svojich. Záchranári ich všetkých previezli do nemocnice v Trebišove. Vodiča škody a jeho malú spolujazdkyňu tam ošetrili a prepustili do domáceho liečenia. V nemocnici ale zostal hospitalizovaný šofér Fiatu, ktorý pri nehode utrpel vážny úraz hlavy.

Pravdepodobný vinník nehody na zasneženej vozovke poriadne hazardoval. Jazdil totiž na aute, ktoré malo ešte letné pneumatiky. "Na zistenie prítomnosti alkoholu mu bola odobratá krv, dychová skúška u druhého vodiča bola negatívna," uviedla policajná hovorkyňa v Košiciach Lenka Ivanová. Celková škoda na havarovaných vozidlách bola vyčíslená na 5500 eur. Polícia už v danom prípade začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví.

Pozrieť si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy