Skoro jasno
18°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Rozhovor s mužom, ktorý mieril zbraňou na lekára
Zdielať na

Rozhovor s mužom, ktorý mieril zbraňou na lekára

KEŽMAROK / Muž, ktorý mieril zbraňou na lekára Rýchlej lekárskej pomoci sa po troch dňoch strávených v policajnej cele, postavil pred sudcu. Pustil ho na slobodu, no kežmarskí kriminalisti pokračujú vo vyšetrovaní tohto prípadu. My sme sa rozprávali priamo s útočníkom.

V piatok v skorých ranných hodinách muž vo Veľkej Lomnici vytiahol zbraň a namieril ju na lekára rýchlej lekárskej pomoci. Žiadal posádku, aby jeho manželku odviezli na psychiatriu. Záchranári našťastie muža spacifikovali a policajti ho odviezli do cely policajného zaistenia. 

"Kežmarský vyšetrovateľ v prípade začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie voči 49-ročnému mužovi pre zločin vydieranie. V tejto veci bude daný návrh na väzobné stíhanie obvineného muža," hovorí Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov.

Útočník strávil v policajnej cele tri dni.

Potom sa postavil pred sudcu okresného sudcu v Kežmarku. Muž si na všetko, vrátane momentu, kedy vytiahol na lekára zbraň, dobre pamätá. 

"Boli sviatky, trošku sa vypilo. Ja som myslel, že sa zľaknú a že ju zoberú do tej Levoče," hovorí obvinený muž.

Muž nám povedal aj to, že zbraň je neškodná, no lekár, ktorý sa pozeral priamo do jej hlavne, nemohol tušiť, že je plynová. "Keď sa mu pozeral priamo do očí s tou namierenou zbraňou, ale našiel v sebe nejakú odvahu a silu sa vzoprieť a spacifikovať ho," komentuje incident vedúca lekárka stanice Poprad Marianna Kállayová.  

"Z hlúposti býva veľký problém," priznáva obvinený muž. "Ja mu chcem napísať list aj jeho kolegom s ospravedlnením, že ma to veľmi mrzí a tak ďalej."

Ivana Petrufová, hovorkyňa Krajského súdu Prešov dodáva: "Sudca uznal dôvody preventívnej väzby obvineného zo zločinu vydierania a väzbu nahradil dohľadom probačného mediačného úradníka.

A sudca rozhodol aj o ďalších zákazoch: obvinený si nesmie obstarať legálnu zbraň, každý svoj pohyb musí hlásiť probačnému a mediačnému úradníkovi, musí preberať všetky písomnosti a dostavovať sa na ďalšie predvolania súdu a polície, pretože týmto rozhodnutím nie je muž zbavený obvinenia. A kežmarskí kriminalisti na prípade ďalej pracujú

Takto sa incident začal:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy