Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pri stavbe tunela pri Prešove došlo k smrteľnej nehode
Zdielať na

Pri stavbe tunela pri Prešove došlo k smrteľnej nehode

PREŠOV / Na stavbe D1 došlo k nešťastiu. Štyridsaťročného muža pri výstavbe tunela Prešov najprv zachytilo a potom pritlačilo nákladné auto. O jeho záchranu sa pokúšali lekári aj počas náročného operačného zákroku. Jeho zranenia boli ale veľmi vážne.

Stalo sa to okolo poludnia na stavbe prešovského diaľničného obchvatu. Jeho súčasťou má byť aj dvojrúrový tunel Prešove. K pracovnému úrazu došlo na stavenisku južnej tunelovej rúry západného portálu. Podľa oficiálnych policajných informácií za presne nezistených okolnosti utrpel zranenia 40-ročný muž. Toho malo na stavenisku zachytiť a pritlačiť cúvajúce nákladné vozidlo. Informáciu ako prvý priniesol denník Nový Čas

Ťažko zraneného muža previezli záchranári do prešovskej nemocnice. Tam sa podrobil urgentnému operačnému zákroku. Napriek snahe lekárov a operačnému zákroku sa život 40-ročného muža zachrániť nepodarilo. Jeho zranenia boli veľmi vážne. "Pacient bol prijatý s veľmi ťažkým úrazom a v kritickom stave. Napriek niekoľkohodinovej operácii a resuscitácii exitoval," uvádza sa v stanovisku Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Prešove. 

Nebohý muž bol podľa Národnej diaľničnej spoločnosti zamestnancom podzhotoviteľa. Prípadom jeho smrti sa zaoberá aj polícia. "Presné okolnosti za akých došlo k zraneniu zamestnanca vyšetruje prešovský vyšetrovateľ. Ten už v prípade začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," povedala policajná hovorkyňa v Prešove Jana Ligdayová. 

"Národná diaľničná spoločnosť ako aj stavebný dozor vykonávajú na stavbách pravidelné aj mimoriadne kontroly BOZP. Príčiny tejto tragickej udalosti vyšetrujú polícia a Banský úrad," uviedla hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti Michaela Michalová. 

O nešťastí sme informovali aj v nedeľu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy