Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Malého bojovníka zavalilo drevo vo vagóne, v ktorom cestoval nechtiac. Bez následkov sa to nezaobíde
Zdielať na

Malého bojovníka zavalilo drevo vo vagóne, v ktorom cestoval nechtiac. Bez následkov sa to nezaobíde

ŠTÚROVO / Psík, ktorého zavalila guľatina vo vagóne vlaku z Česka do Rumunska, si užíva starostlivosť svojich záchrankýň v Štúrove. Mirimu síce zostanú menšie následky zranenia, ale už behá. Nový domov hľadajú strapáčovi už mesiac, no zatiaľ bez výsledku.

"Zbožňuje leňošiť na gauči, odtiaľ sleduje dianie na veterine, je veľmi mojkavý, prítulný a veselý, napriek tomu, čo zažil, pribral pekne tri kiá," povedala Dominika Putz z občianskeho združenia Priateľ pes. 

Jeden a polročný Miri, celým menom Miracle, teda zázrak, prišiel z Čiech nechtiac do Štúrova vo vagóne s guľatinou pred mesiacom. Dobrovoľníčky z občianskeho združenia Priateľ pes ho spoločne s hasičmi vyslobodili spod hory dreva. "Aj pri ošetrovaní a preväzovaní stále kýval chvostíkom, mu odpadli tri pršteky, kvôli tlakovej nekróze, jak mal tú nožičku zakliesnenú medzi drevami, bude vedieť na nej chodiť, akurát mu zostal už len jeden prštek," uviedla Jana Panevova z veterinárnej kliniky v Štúrove. 

Vagón, kam ho asi niekto vhodil, keďže drevo sa tam nakladá zhora, mieril do Rumunska. Dlhšiu cestu by psíča neprežilo a zrejme by ho čakal osud jeho parťáka, ktorý po ceste do Štúrova zahynul.

Strapatý tulák si užíval aj čerstvo napadnutý sneh. So svojimi záchrankyňami sa síce cíti skvelo, ale stály domov by mu určite pristal omnoho viac. "Teoreticky môže ísť do nového domova, ale musí to byť zahojené, to ešte taký mesiac," povedala Panevova. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy