Oblačno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Po lúpeži chceli ísť na výlet do Londýna. Netušili, že ich na stanici privítajú policajti
Zdielať na

Po lúpeži chceli ísť na výlet do Londýna. Netušili, že ich na stanici privítajú policajti

BARDEJOV / Traja mladíci z Marhane a Lascova na východe Slovenska si chceli za cudzie peniaze urobiť výlet do Anglicka. Po lúpeži, ktorej obeťou sa stal 43-ročný muž, sa im dostala do rúk peňaženka so slušnou hotovosťou. Z výletu ale napokon nebolo nič. Najprv neletelo lietadlo. Navyše jeden z nich mal poškodený občiansky preukaz. A nevyšiel im ani náhradný výlet vlakom. V Kysaku ich vyzdvihli policajti a po rozhodnutí súdu, skončili vo vyšetrovacej väzbe.

Štyridsaťtriročnýmu muž na tieto sviatky tak skoro nezabudne. Z Belgicka, kde pracuje, sa vybral domov k rodine. Nevynechal ani krčmu, kde pozýval aj kamarátov. Cestou z krčmy krátko pred polnocou a s plnou peňaženkou ho olúpili. "Za 43 ročným mužom zastavilo osobné auto, z ktorého vystúpili traja muži," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. "Zasvietili na neho svetlá, zvalili ho na zem," povedala matka poškodeného. 

"Poškodeného prehľadali, pričom mu vzali doklady ako aj finančnú hotovosť vo výške 1200 eur," pokračovala  Ligdayová. Všetci traja sa z Marhane vybrali do neďalekých Giraltoviec. Tam si objednali taxík na košické letisko. Chceli odletieť do Anglicka. Keďže ale v noci už nič neletelo počkali si do rána.  

Ráno sa vrátili na letisko už s letenkami a pripravení odletieť. Všetko skomplikoval poškodený občiansky preukaz jedného z nich. Z výletu do Londýna a za cudzie tak nebolo nič. Rozhodli sa ale, že pôjdu z Čiech. Vtedy sa im na stopu dostali bardejovskí kriminalisti. Trojicu prekvapených mladíkov napokon dolapili v Kysaku. "Všetci traja boli obvinení zo zločinu lúpeže. Z odcudzených peňazí im ostalo 250 eur," povedala ďalej policajná hovorkyňa. 

Jeden má 22, druhý 20 a tretí len 16 rokov. Dvaja z nich sú bratia. Ich rodina ich teraz bráni, že netušili o nejakej lúpeži. Vraj to urobil ten najstarší a tí dvaja ani nevedeli kedy.

Tento týždeň došlo aj k nechutnému okradnutiu ženy. Pozrite si reportáž, čo sa vlastne stalo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy