Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Preplnené Tatry. Ak sa tam chystáte, obrňte sa trpezlivosťou
Zdielať na

Preplnené Tatry. Ak sa tam chystáte, obrňte sa trpezlivosťou

TATRY / Viete, čo majú v týchto dňoch spoločne Tatry napríklad s takou Bratislavou? Obrovské a hlavne otravné zápchy. Vždy pred Silvestrom v našich veľhorách kolabuje doprava a parkoviská sa zaplnia už skoro ráno. Niektorí turisti ale prišli na to, ako v týchto dňoch prežiť tatranskú dovolenku s úsmevom na tvári.

Pohľad do spätného zrkadla bol v sobotu v Tatrách poriadne na nervy. Hlavne pre tých, ktorí chceli byť čím skôr na lyžiarskom svahu. Ale to dnes trvalo oveľa dlhšie ako inokedy. Cesty boli upchaté ku všetkým strediskám i k lanovkám.

Tvrdiť v týchto dňoch, že si idete do Vysokých Tatier oddýchnuť, by bolo tak trochu trúfalé. A vynervovali sa nielen vodiči aj keď poniektorí využili čakanie na čiastočný servis auta. Trpezliví museli byť aj muži obsluhujúci parkoviská i policajti. Lebo už od skorého rána vysvetľovali turistom že všetky miesta sú obsadené.

"Už o siedmej bolo dole plné, potom už len voľné miesto v kosodrevine a o ôsmej už komplet zaplnené," povedal obsluha parkoviska Jozef. 

"Počas Vianoc sa to ešte dalo vydržať, že sme to ako tak zvládali, ale teraz ten záver roka, tak to sú také návaly, že veľmi ťažko uspokojíme všetkých zákazníkov," povedal Emil Švorc z obecnej polície v Tatranskej Štrbe. A kým jedni ešte len parkovali, iní už s úsmevom na tvári kráčali z prechádzky či zo svahu. Vyhrali to hlavne peší turisti.

Domáci alebo aj tí, čo chodia do Tatier počas zimných prázdnin pravidelne už túto metódu skorého ranného vstávania používajú dosť často. A je vraj stopercentne osvedčená. "Ja som domáci, takže viem, ako to chodí. Ja som bol v doline a tam bol relatívne pokoj," povedal domáci turista. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy