Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Starostlivá stará mama mohla vďaka darcovi pripraviť pre vnúčatá ozaj nezabudnuteľné Vianoce
Zdielať na

Starostlivá stará mama mohla vďaka darcovi pripraviť pre vnúčatá ozaj nezabudnuteľné Vianoce

KOMÁRNO / Napriek tomu, že súrodenci z Komárna majú oboch rodičov nažive, odmalička sa o ne stará ich babka. Tretie vnúča si už nevedela vziať k sebe - zo zdravotných dôvodov a to ju nesmierne trápi. Vďaka štedrému darcovi z Košíc mohla po rokoch deťom dopriať Vianoce, o akých doteraz iba snívali.

"Prišla sociálka za mnou a opýtali sa ma, či by som vedela si prebrať deti, ak ich nepreberiem, dajú ich do ústavu," vraví babka Maja.

Pred rokmi sa po problémoch v rodine dcéry pani Majky, ocitli vnúčatá Patrik a Viktória u babky. Babka to komentuje takto: "Moja dcéra sa dostala do takej rodiny, nedobrej rodiny, kde bol alkohol a takéto."

Ďalšie vnúča, ktoré sa medzičasom narodilo, dnes už prváčku Sofiu, si babka Majka už nevedela k sebe vziať: "Bolí ma to, ale čo mám robiť, cítim že už 60 za chvíľku budem mať."

Kým florbalista Patrik je skôr uzavretý, Viki je šidlo, ktorej sa ústa nezatvoria. A vie aj, čo by si želala na Vianoce: "Šťastné Vianoce, ako ostatní ľudia ich zvykávajú mať."

Na skromné podmienky sa nesťažujú, aj keď napríklad chladničku už nahradil balkón.

"Nech mám zdravie, nech viem tie deti ešte vychovať, aby nešli do ústavu," hovorí babka Majka svoje želanie.

Vďaka anonymnému darcovi z Košíc sa premenili Vianoce za dverami nájomného bytu v Komárne na čarovné. V liste pre Ježiška, do ktorého nám deti dovolili nazrieť, mysleli aj na babku či mačičku a tak sme sa vybrali na nákupy. A po zaplatení dlhu za káblovú televíziu si mohli už pozrieť aj vianočné rozprávky.

Žiaľ na Slovensku stále sú rodiny, ktoré bez pomoci hoci aj neznámych darcov nemohli prežiť sviatky v pokoji:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy