Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Drina od útleho detstva. Kariéra tanečníka je náročná, ale aj nádherná
Zdielať na

Drina od útleho detstva. Kariéra tanečníka je náročná, ale aj nádherná

BRATISLAVA / Hľadisko plné dospelých rodičov a na javisku sa vystriedali dve stovky tanečníc a tanečníkov. Od malých trojročných drobcov až po takmer dospelých už skoro profíkov sa vlnilo v rytme samby, rumby, cha-cha, salsy, ale aj waltzu a valčíka. V Mestskom divadle Pavla Országa Hviezdoslava sa konal už 11. Mikulášsky večierok tanečnej školy Jána Ďurovčíka a Petra Modrovského. Deti sa tešili nielen z tanca, ale aj z prekvapenia, ktorým bol živý Mikuláš s obrovskými košmi darčekov.

Najmladšia kategória tanečníčok a tanečníkov má 3 až 4 roky a na každú otázku vám zvyčajne odpovedia rovnako. "Dobre!" "Títo trojroční majú tých krokov menej, ale pre mňa je to úspech, že oni začnú do tej hudby správnou nohou," teší sa tanečník a majiteľ tanečnej akadémie Peter Modrovský, ktorý zároveň dodáva: "...jasne, že ich to niekedy rozbije, keď je tu veľký stromček a svieti guľa."

​Už jedenásty štandardný tanečný vianočný večierok sa konal v Mestskom divadle POH. Predstavilo sa tu 220 detí a v publiku sedelo takmer dvakrát toľko rodičov. "To krásne vidno, keď začnú 3-ročné, keď im dáte nálepku na nohu, že tou sa musí začať, a potom ho vidíte, keď tancujú 19-20 rokov, že ako to vyzerá," tvrdí Modrovský.

Bolo vidieť, že deti mali obrovskú radosť z tanca a pohybu. Ale najväčšiu radosť im aj tak urobili mikulášske darčeky. "Ukončili sme našu ďalšiu sezónu s detičkami už od 3 rokov až po najstarších, ktorí nás reprezentujú, dokonca aj celé Slovensko," chváli sa Modrovský.

Niektoré tanečné choreografie sú také chytľavé, že z nich padá sánka aj moderátorovi Thomasovi Puskailerovi z Ranných novín:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy