Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pri nešťastnej prestrelke ochrnul. Z bývalého policajta sa teraz stal úspešný športovec
Zdielať na

Pri nešťastnej prestrelke ochrnul. Z bývalého policajta sa teraz stal úspešný športovec

BRATISLAVA / Bývalý policajt Rado, ktorý po nešťastnej prestrelke ochrnul a zostal na vozíčku, to nevzdal. Zrejme aj preto, že ho neopustila rodina ani kolegovia. Pracuje medzi nimi aj naďalej a navyše reprezentuje ich aj vo svete. Stal sa hendikepovaným športovcom, ktorý patrí do Športového centra polície. Teraz sa chystá získať medailu.

Stalo sa to pred 10 rokmi počas prestrelky pri zadržiavaní ozbrojeného páchateľa, keď dvoch zo štvorice policajtov zasiahli strely. Jedným z nich bol aj Radoslav Morvay. "Mne to zasiahlo okolie miechy, tým pádom som zostal na invalidnom vozíku," povedal. Pomáhala mu rodina, kolegovia, ba aj vtedajší minister vnútra. "Pracujem pod ministerstvom vnútra na polovičný úväzok, v centre pre podporu Nitra. Vyhoveli mi prácou s kolegami, kde sa s nimi teda aj stretávam a venujem sa popri práci aj tejto športovej streľbe," pokračoval Rado. 

A aj k tomuto športu ho priviedol exminister. "Chcel som si vybrať nejaký šport a on ma odporučil na Veroniku Vadovičovú, že ona je strelkyňa, je pod Športovým centrom," vysvetlil Radoslav. Aj Veronika je hendikepovaná, ale už skúsená a úspešná paralympijská strelkyňa. "Veronika získala titul majsterky sveta, striebornú medailu," povedal tréner Milan Golena.

Na nedávnych majstrovstvách Európy, kde bolo 120 športovcov z 27 krajín sa naši umiestnili na 4. mieste. "Radko získal 3. miesto a Radoslav Morvay na 10. mieste," poznamenal Golena. 

Radoslav Morvay doteraz strieľa zo športovej vzduchovky, no od nového roku prechádza na malorážku. "Tak dúfam, že výsledky budú lepšie. V máji ma čaká Hannover, dúfam, že budem dobre pripravený už v tej malorážnej puške," dodal bývalý policajt. Jeho kolegovia tak veria, že už čoskoro si vystrieľa aj prvú medailu. 

Pozrite si rozhovor s úspešným Mariom Lamym, ktorý je majstrom v naozaj netradičnom športe:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy