Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Teplo, voda a rozprávky. Darované Vianoce pripravili deťom s tužkovými baterkami vianočný zázrak
Zdielať na

Teplo, voda a rozprávky. Darované Vianoce pripravili deťom s tužkovými baterkami vianočný zázrak

BRATISLAVA / Smutný príbeh piatich detí , ktoré sa musia učiť pri svetlách na ceruzkové batérie, pretože ich dom je bez elektriny a vody môže mať šťastný koniec. Úprimnosť detí nemá hranice a priznali, že sa pred svojimi kamarátmi hanbia. Aj za takú vec, že nemôžu pozerať rozprávky, pretože v ich chalupe by ste televízor hľadali márne.

​V ich hlase cítiť smútok, veď ktoré dieťa si zaslúži život v súčasnej dobe bez vody a elektriny. Učenie pri svetlách na tužkové baterky a rozprávky v televízii svojim deťom len ticho závidia. Elektrinu aj vďaka darcovi z Košíc zapojili a bolo svetlo. Do tohto príbehu sa ale začali pripájať pomocníci - murári, vodári, predajcovia a ďalší, ktorí chceli okrem anonymného darcu prispieť. "Aj tohto roku je to naša tradícia, že sa môžme zapojiť do projektu, že môžme pomôcť a dúfajme, že aj pomôžeme aspoň niečim, čo tí ľudia momentálne potrebujú," uviedla Karin Valach. Ako každý rok, aj tento sa k Darovaným Vianociam pridala aj partia chlapov.

Deti pre svoj lepší život dostali elektrinu, aby bolo teplejšie, plastové okná, opravené a namaľované steny a aby to bolo dokonalé, tak aj nábytok. Po vodu už tiež nebudú musieť chodiť do studne, pretože im vybudovali nový prívod vody, priamo do domu. Ale najdôležitejšie pre malé deti je práve radosť z vianočných darčekov. Keďže vďaka anonymnému darcovi majú aj elektrinu, konečne si budú môcť vychutnať aj vianočné rozprávky v televízii. 

"Na budúci rok sme tu opäť pre Darované Vianoce," dodal Vladimír Kozma, dobrovoľník Darovaných Vianoc. Po dobre vykonanej práci prichádza skvelý pocit, kedy Darované Vianoce prinášajú skutočnú radosť a najmä deťom, ktoré by ináč Vianoce nemali šancu osláviť. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy