Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Zúfalá matka hľadá strateného syna. Trpí ťažkou schizofréniou
Zdielať na

Zúfalá matka hľadá strateného syna. Trpí ťažkou schizofréniou

BRATISLAVA / Zúfala matka prosí, aby sa jej 28-ročný syn vrátil späť. Od polovice leta sa jej neozval a nikto nevie, kde sa nachádza. Mladý muž trpí ťažkou schizofréniou a odmieta liečbu.

Peter Mesároš žil niekoľko mesiacov v Banskej Bystrici. Približne v polovici júla sa rozhodol ísť do Bratislavy. No zrejme nemal namierené domov. Nejakú chvíľu sa totiž zdržal v hlavnom meste, kde ho videlo pár jeho kamarátov, no nikoho z rodiny nekontaktoval.

Petra videli naposledy jeho kamaráti a to na Trnavskom mýte. Vravel im, že ide domov do Lamača. To bolo ešte 17. júla. 

Náhle zmizol

Keď neprišiel, Petrova mama Andrea sa spočiatku neobávala. Myslela si, že je u kamaráta, prípadne známych, ale vedela, že príde. No keď jej syn nechodil a telefón mal vypnutý, obrátila sa na políciu. Jeho mladší brat dokonca žiadal o pomoc aj prostredníctvom sociálnej siete. "Po uvedenej osobe bolo vyhlásené pátranie, pričom toto pátranie stále pokračuje," informoval policajný hovorca Michal Szeiff.

"Prečo by išiel do Bratislavy a nie tam, kam by chcel ísť. Prečo by išiel na Trnavské mýto a povedal kamarátom, že už ide domov. Nie je možné, aby ho nikto pol roka z jeho známych nevidel. Ak by sa pohyboval v Bratislave alebo okolí," myslí si jeho mama. 

Ťažká schizofrénia 

Andrea si preto myslí, že mohol odísť mimo Slovenska. Keďže je kuchár, mohol sa niekde zamestnať. No nerozumie, prečo jej nedal vedieť, kde sa nachádza. Peter trpí ťažkou schizofréniou a preto sa bojí, či ho niekto na niečo nenahovoril. To, že je ťažko chorý si však Peter nepripúšťa a odmieta akúkoľvek pomoc, či liečbu.

"Peter mával ťažké schizofrenické epizódy asi 5 rokov. On má halucinácie, má ťažké paranoidné stavy, každého upodozrieva, ako mu chce veľmi ublížiť. Má veľké strachy," vysvetľuje utrápená Andrea. 

Rodina preto prosí o pomoc. Ak by ste 28-ročného Petra Mesároša z bratislavského Lamača niekde videli alebo máte o ňom akékoľvek informácie, volajte políciu. Aj pár informácií jeho rodine nesmierne pomôže. Najmä chcú vedieť, či je v poriadku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy