Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Do zakúpeného hrobu vložili cudzie telo. Po siedmich rokoch sporu došlo k dohode
Zdielať na

Do zakúpeného hrobu vložili cudzie telo. Po siedmich rokoch sporu došlo k dohode

Zdroj: TV JOJ

PARTIZÁNSKE / Okresný súd v Partizánskom riešil sedem rokov netradičný spor. Žalobkyňou bola žena, ktorá od pohrebníctva žiada náhradu za to, že pochovali neznámeho človeka do hrobu, ktorý mala zaplatený pre svoju mamu. Hneď vedľa je totiž pochovaný jej otec a chcela, aby spolu s mamou ležali vedľa seba, v takzvanom dvojhrobe. Na utorkovom pojednávaní sa po siedmich rokoch obe strany konečne dohodli.

Do hrobu, ktorý mala Zuzana zaplatený pre svoju mamu, pochovali niekoho úplne iného.  "Ja som kupovala dvojhrob, aby boli babka s dedkom pri sebe. Po deviatich mesiacoch mi sem pochovali druhého človeka," povedala poškodená Zuzana Balážová. 

Zuzana podala žalobu na súd. Podľa jej slov pochybil majiteľ pohrebníctva, preto od neho žiadala odškodné. "Chybu som si priznal, bola administratívna, snažili sme sa s pani Balážovou dohodnúť," uviedol majiteľ pohrebníctva Mirolav Dvonč. Otca pochovala pred siedmimi rokmi. Za ten čas sa s pohrebnou službou podľa jej slov nemohla dohodnúť. Ani jedna zo strán nechcela ustúpiť. "Nemôžem dať toho človeka vykopať, na to by som nemala srdce," uviedla Zuzana Balážová.

Prípad tak skončil na súde. Vyzeralo to tak, že dohoda je v nedohľadne. "My sme sa chceli dohodnúť. Ponuka trvá," povedal Dvonč. 

"My by sme boli radi, keby boli rodičia spolu," uviedla poškodená Zuzana Balážová. Pred utorkovým pojednávaním sa obe strany dohodli. Pani Zuzana stiahla žalobu a prípad tak po siedmich rokoch uzavreli. "Dohoda znie tak, že žalovaná strana urobí obrubník okolo hrobu a pekný náhrobný kameň podľa výberu žalobcu," uviedla právnička poškodenej Danica Bírošová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy