Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Z knihy film. Karikova Trhlina mieri na filmové plátna
Zdielať na

Z knihy film. Karikova Trhlina mieri na filmové plátna

BRATISLAVA / ZJe to už rok, čo padla prvá klapka na nakrúcaní seriálového spracovania mysteriózneho thrilleru z pera Jozefa Kariku, Trhlina. Nuž a presne po roku sa začali diať v tomto projekte aj veľké veci - kniha dostala nový šat a zo seriálu je film.

Autor románu, Jozef Karika, nespomína na písanie Trhliny rád. Muž, ktorý mu svoj príbeh porozprával, nebol veľmi príjemný a aj pre autora je téma románu až priveľmi desivá.

"Ja keď píšem, tak sa sústredím, že neorzmýšľam, či sa to bude páčiť, páči sa mi ohlas, ale nie je to priorita," vysvetľuje autor Jozef Karika. Trhlina si získala množstvo priaznivcov - za všetko iba jedno číslo - doteraz sa z knihy predalo viac ako 35 tisic kusov. Teraz vychádza obohatená o fotografie z nakrúcania s popiskami.

"Niečo z tej mrazivej atmosféry Tríbeča sa dostane do knihy a pridáva to nový rozmer strachu," uviedol Karika. O strachu by vedeli rozprávať aj herci a štáb, ktorí takto pred rokom na autentických miestach v Tribeči Trhlinu nakrúcali, no nepríjemné spomienky vytesnili a teraz sa už iba tešia na film.

"Všetko, čo sme prežívali ide von a som zvedavá, koľko sa pretaví na plátno," povedala herečka Mary Bartalos. "Veľa som sa naučil, aj ako prežiť v extrémnych podmienkach v lese, všetko je v poriadku," priznal sa herec Matej Marušin

Niečo nové si vyskúšal aj režisér - Trhlinu štáb pôvodne nakrúcal ako seriálovú minisériu, rozhodnutie spraviť film prišlo až neskôr a takto ešte Peter Bebjak nikdy nepracoval. "Ideme po vzore svet premiér, že seriály začínajú svoju púť v kine, lebo ponúka iný zážitok - plátno, hudba, zvuk a to je dôležité, tak preto kinoverzia," vysvetlil režisér.

Dočkáme sa ale aj seriálu - síce o čosi neskôr, no snáď poteší aspoň fakt, že oproti filmu bude o trošku iná.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy