Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Predseda Poslaneckej snemovne Vondráček ďakuje Slovákom. Vzťahy medzi krajinami sú najlepšie, tvrdí
Zdielať na

Predseda Poslaneckej snemovne Vondráček ďakuje Slovákom. Vzťahy medzi krajinami sú najlepšie, tvrdí

BRATISLAVA / Predseda Poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky Radek Vondráček ďakuje Slovákom, že československú vzájomnosť zachovali aj po rozdelení spoločnej republiky. Vondráček počas svojho výstupu v NR SR rozprával češtinou, no na záver predniesol reč v slovenčine. Podľa Vondráčka naše národy zažívajú najšťastnejšie a najúspešnejšie obdobie svojej histórie.

Radek Vondráček, predseda Poslaneckej snemovne Parlamentu v ČR, vystúpil v Národnej rade, pričom prejav prednášal v češtine, no jeho záver predniesol v slovenčine. "Cítim sa tu ako doma,"uviedol. Podľa Vondráčka naše národy zažívajú najšťastnejšie a najúspešnejšie obdobie svojej histórie, aj keď to v médiách tak nevyzerá. "Naše vzťahy sú najlepšie, ako kedy boli," konštatoval s tým, že pri hľadaní počiatku vzťahov Slovákov a Čechov sa treba vrátiť až do obdobia Veľkej Moravy.

"V politike sú dôležité symboly. Teraz mám na mysli tri Svätoplukove prúty. Úzko spolupracujeme. Sloboda a spolupráca sú zmyslom našich spoločných dejín. Musíme držať pri sebe, aby nás žiadny nepriateľ nezlomil," vyhlásil Vondráček. 

Príkladom pre brexit

Niektoré príklady z čias rozdeľovania spoločného štátu by mohli byť podľa predsedu príkladom pre brexit. "Zachovať to dobré. Sme si najbližší. Prispievame k stabilite strednej Európy a tým aj celej EÚ. Máme viac hlasov, ako keby sme boli Československo," dodal na záver. 

50 rokov od okupácie Československa. Čo hovoria dejiny?:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy