Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Lístky na IC vlaky si nekúpite, tu je dôvod
Zdielať na

Lístky na IC vlaky si nekúpite, tu je dôvod

BRATISLAVA / Televíziu JOJ kontaktovalo viacero ľudí, ktorí tvrdia, že majú problém si kúpiť lístky na IC vlaky. Kým v piatok bol problém s nákupom cez internet, v pondelok sa nedali kúpiť už ani na pokladni. Okrem toho blížiacimi sa Vianocami sa extrémne rýchlo zapĺňajú rýchliky.

"Dnes som si chcel kúpiť lístok na IC vlak na nedeľu. Avšak Železničná spoločnosť nie je schopná predaja lístkov po zmene grafikonu. Ani online ani pri pokladni," napísal jeden zo sťažujúcich sa cestujúcich. 

"Manželka má ísť na služobnú cestu 10.12, snažíme sa už týždeň telefonicky, cez web chat, priamo na predajnom mieste na vlakovej stanici zistiť, kedy bude kúpa lístka možná a dostávame len odpoveď:"Aktuálne nedisponujeme informáciou, kedy presne bude spustený predpredaj na tieto IC vlaky, avšak očakávame ho niekedy v najbližších dňoch," dodal ďalší čitateľ. 

Kým na IC vlaky lístok nekúpite, predaj lístkov na ostatné vlaky funguje podľa hovorcu Železničnej spoločnosti Slovensko bez problémov. "Je tu zdržanie v informačnom systéme s  IC vlakmi, ktoré pôjdu po deviatom decembri. Tie totiž prevádzkujeme v inom, komerčnom, režime.  Mrzí nás to, túto záležitosť intenzívne riešime a v priebehu budúceho týždňa bude chyba odstránená. Cestujúcim, ktorí si musia, z akýchkoľvek dôvodov, kúpiť lístok na druhú polovicu decembra už teraz, odporúčame, aby si kúpili prepravu v niektorom z našich rýchlikov," uviedol hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč. 

 Vlaky na Vianoce 

Vlaky na vianočné sviatky sa rýchlo zapĺňajú. "Ako každý rok, mnohé z vlakov sa už týždne pred sviatkami rýchlo už zapĺňajú. Tie najexponovanejšie sú dnes vyťažené na viac ako 80 %. Najväčší nápor cestujúcich najmä vo vlakoch na Bratislava-Košice očakávame od 19. do 21. decembra a  po sviatkoch 1. – 2., resp. 6. – 7. januára," dodal Tomáš Kováč. 

Železnice Slovenskej republiky zmodernizovali IC vlaky. Pozrite si fotogalériu. 

​Pozrite sa, ako to bolo s obsadenosťou vlakov pre minuloročnými Vianocami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy