Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vodiči, dajte si pozor! Vyhlásili výstrahu 1. a 2. stupňa pred poľadovicou
Zdielať na

Vodiči, dajte si pozor! Vyhlásili výstrahu 1. a 2. stupňa pred poľadovicou

BRATISLAVA / Slovenský hydrometeorologický ústav vyhlásil výstrahu 1. a 2. stupňa pred poľadovicou na celom území Slovenska. Vodiči sa trápia najmä v Banskobystrickom kraji. No problém mali aj železnice. Podľa informácii TV JOJ vlaky zo smeru Praha - Bratislava zastavili, nakoľko na českej strane zamrzla železničná trať.

Po dni sneženia začína pre vodičov na ceste hotové peklo. Roztopený sneh, ktorý cez noc zamrzol, premenil cestu na klzisko. SHMÚ vydalo výstrahu 1. stupňa pre celé Slovensko a výstrahu 2. stupňa pre Banskobystrický kraj. 

​Na cesty sa tam pozrela aj reportérka TV JOJ Katarína Kováčiková. Medzi Žiarom nad Hronom a Zvolenom bolo skrížených 5 áut. Po ceste nebolo možné ísť rýchlosťou viac ako 30 kilometrov za hodinu. Výstraha 1. stupňa platí do pondelka s tým, že sa situáciu zhorší na východe Slovenska, hlavne v Prešovskom a Košickom kraji, kde výstraha stúpne na 2. stupeň. 

Hasiči zasahovali od rána

Silná poľadovica sa vytvorila skoro ráno na cestách banskobystrického kraja. Na R1 smerom na Žiar nad Hronom sa v priebehu pár minút stalo hneď niekoľko dopravných nehôd, cesty sa zmenili na klzisko. 

Pri Bartošovej Lehôtke zasahovali hasiči aj záchranári pri tragickej nehode. Macedónsky kamionista dostal šmyk a do jeho skríženého návesu nabúrala dodávka. 28 ročný vodič bol na mieste mŕtvy.

​Cestári síce robili čo mohli, no padajúci dážď pri mínusových teplotách rýchlo mrzol. Problémy nemali iba vodiči, no aj chodci. Na niektoré strmšie ulice sa autá nevedeli dostať. Bezpečnejšie bolo v tomto počasí zostať doma.

Problémy u susedov 

Z poľadovice majú ťažkú hlavu aj v susednom Česku. Tam dokonca podľa informácii TV JOJ v nedeľu zastavili premávku vlakov zo smeru Praha - Bratislava, pretože koľajová trať pri Pardubiciach zamrzla. 

​Pozrite si predpoveď počasia na najbližšie dni: 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy