Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Prvá obeť zimy. Bezdomovec umrzol kúsok od charity pre ľudí bez domova
Zdielať na

Prvá obeť zimy. Bezdomovec umrzol kúsok od charity pre ľudí bez domova

PREŠOV / V Prešove v stredu prišla o život zrejme prvá obeť tohtoročnej zimy. Vladimír mal iba 37-rokov a prespával na ulici alebo v charite. Osudným sa mu zrejme stalo popíjanie s priateľmi a mrazivá noc pod mostom.

Traja bezdomovci prespávali pod mostom pri rieke Sekčov. Dvaja ráno vstali a ich kamarát ešte spal, tak ho prikryli dekou. Odbehli a keď sa po hodine vrátili, už bol mŕtvy.

Veľa stupňov pod nulou nebolo ani v noci, ale fúkal vietor a pocitová teplota nebola príjemná ani pre dobre oblečeného človeka. Vladimír zrejme na to doplatil. Je to nepochopiteľná smrť. Len pár desiatok od tohto mosta nad riekou Sekčov je charita pre ľudí bez domova.

Jeho kamarát hovorí, že Vlado tam aj z času na čas prebýval, ale vraj sa nechal zlákať priateľmi. A mrazivú noc strávia pod mostom. "On chcel ísť spať na charitu," potvrdil jeho kamarát. 

"Muž po príchode záchranárov nejavil žiadne známky života, lekár musel konštatovať smrť," informovala hovorkyňa Alena Krčová. Mladému mužovi po nájdení už nebolo pomoci. Okolnosti úmrtia preveruje aj polícia. "Presná príčina smrti mladého muža bude známa až po vykonaní pitvy," dodal policajný hovorca Daniel Džobanik. 

Kamarát Vlada povedal, že síce veľa pil, ale bol to dobrý človek. 

Chlad pocítili bezdomovci už pred pár týždňami. Pozrite si reportáž:  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy