Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hokejová legenda Miro Šatan sa lúči. Výnimočný hokejový zápas bude pre všetkých
Zdielať na

Hokejová legenda Miro Šatan sa lúči. Výnimočný hokejový zápas bude pre všetkých

BRATISLAVA / Hokejová legenda Slovenska, hokejová osemnástka. Reč je o Mirovi Šatanovi, ktorý je momentálne už generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie. Teraz ale prehovoril o jednom výnimočnom hokejovom stretnutí.

Hokejová legenda - osemnástka Miro Šatan sa lúči zo svojou aktívnou kariérou. A to po štyroch rokoch, pričom sám pripustil, že po roku 2014 zvažoval, že si ešte zahrá. Keďže medzitým mal hokejovú rozlúčku Ľubomír Višňovký, Miro si počkal na rok 2018. Jeho rozlúčka sa bude symbolicky konať 18. decembra o 18.00 hodine, a dokonca sa budú hrať tretiny zápasu na 18 minút. "Rozhodli sme sa tú osemnástku, ktorú som mal na drese počas celej mojej kariéry, tak symbolicky využiť počas toho zápasu. Aj ľuďom sa bude dátum rozlúčky lepšie pamätať," vysvetlil Miro Šatan. 

​Keď ale hral v americkom Buffalo na drese nosil číslo 81, pretože 18 už bolo obsadené. "Zbytok kariéry v NHL som hrával pod číslom 81, ale u nás som vždy len 18. S týmto číslom som začal ako žiak, keď som mal 10 rokov," prezradil Miro. V niektorých kluboch ako mladý nový hráč si vyberať ale nemohol, a tak mal na nejakú chvíľu aj iné číslo. Vždy sa ale potom držal len a len 18 či 81. 

Na svoju hokejovú rozlúčku má pripravený aj špeciálny dres, ktorý bude mať na ľade oblečený len on. Na jeho rozlúčku si prídu zahrať "zlatí chlapci."
"Dúfam, že nás príde čo najviac. Zatiaľ potvrdilo účasť nejakých 30 chlapcov. Budeme rozdelení do dvoch mužstiev. Spomeniem len pár mien, ktoré by sa mali v zápase objaviť - Peter Bondra, Jano Lašák, Michal Handzuš, Ľubo Višňovský, Sekera, Radivojevič, Lintner, a ďalší. Nebude chýbať ani tréner Ján Filc," prezradil.  

Miro Šatan zároveň prezradil, že pred touto akciou sa všetci spolu snažia zvýšiť fyzickú kondíciu. "Snažíme sa stretnúť 1-2-krát do týždňa, nech máme kondičku a lepšie zručnosti. Možno to bude troška nižšia rýchlosť ale myslím, že naše kvality tam určite zostali," dodal. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy