Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Nevídaný dopravný kolaps medzi Sencom a Pezinkom. V kolóne stoja vodiči aj 5 hodín
Zdielať na

Nevídaný dopravný kolaps medzi Sencom a Pezinkom. V kolóne stoja vodiči aj 5 hodín

SENEC/PEZINOK / Nekonečné kolóny a bezradnosť. Aj 5 hodín strávených v kolóne trápi vodičov medzi Sencom a Pezinkom. V uplynulých dňoch sa na ceste začali rekonštrukčné práce. Vodiči pri logistickom centre tak zažívajú nevídaný dopravný kolaps.

"Tie meškania sú niekedy medzi 5 až 8 hodín," vraví nespokojný zamestnanec logistického centra, Tomáš. "Predstavte si, že ste otec rodiny, máte ísť po deti do škôlky, alebo k lekárovi a tu strávite 4 hodiny," pridáva sa Lukáš. 

​Nespokojní zamestnanci logistického centra hovoria o úseku cesty zhruba 3 kilometre, v ktorých strávia bezmála 4 hodiny. 

Z areálu pritom vedie len jedna výjazdová cesta. Smerom na obec Viničné a Pezinok regionálne cesty Bratislava opravujú 10-kilometrový úsek od septembra 2018, pričom práce majú byť ukončenie koncom tohto roku. Druhý smer z areálu je na Senec, kde uplynulý týždeň začali meniť asfalt.

"Z nášho pohľadu sa práce nemali zahájiť do tej doby, pokiaľ nie je ukončená rekonštrukcia jednej cesty, aby bolo možné využiť na odjazd z areálu jednu z týchto ciest," myslí si Lukáš. 

Celá situácia má podľa nespokojných zamestnancov dopad aj na vodičov na hlavnom ťahu medzi Pezinkom a Sencom. "Ja sám som osobne niekoľkokrát kontaktoval políciu, ktorá bola nútená uzavrieť všetky výjazdy smerom z Pezinku na Senec, aby dokázali toto logistické centrum od dopravy odčerpať," pokračuje Lukáš. 

Stanovisko kompetentných 

Ľudia z areálu na krízovú situáciu upozornili všetky kompetentné orgány od obce Senec cez Bratislavský samosprávny kraj až po ministerstvo dopravy.

"Ministerstvo dopravy je oboznámené so situáciou, ktorá vznikla na ceste II. triedy v blízkosti logistických centier pri vjazde do Senca. Táto komunikácie je v správe Bratislavského samosprávneho kraja," uviedla hovorkyňa ministerstva Karolína Ducká. 

"Bohužiaľ v opravovanom úseku je frekvencia dopravy mimoriadne vysoká. Problém spôsobuje najmä nákladná doprava. Počas najbližších dní však nevieme vyriešiť dopravný problém, nakoľko uvedené práce nevieme realizovať bez dopravných obmedzení. Vyvíjame všetko úsilie, aby sme práce v požadovanej kvalite ukončili čo najskôr a prosíme vodičov o pár dní zhovievavosti," znelo stanovisko hovorkyne Bratislavského kraja, Lucie Forman. 

Práce na ceste pribudnú 

Vodiči, ktorí už teraz trávia nekonečné hodiny v zápchach majú obavy z toho, že situácia sa bude ešte zhoršovať. Stavebné práce na objazde začnú v pondelok 26. novembra a trvať budú do 7. decembra. Kraj plánuje celý úsek cesty Pezinok - Senec dokončiť a sprejazdniť v oboch smeroch v decembri 2018. "Denne expedujeme zhruba 100 kamiónov, prevažne sú to potraviny, reálne hrozí, že tie potraviny prestaneme dovážať," dodal na záver Lukáš. 


Práce pokračujú aj na rýchlostnej ceste R7 a kontrola prišla aj na diaľničný obchvat D4. Minister dopravy ale nie je spokojný. Pozrite si reportáž:  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy