Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kde všade som (ne)zomrel: Autor videí Dano Drevo PPPíter prežil maláriu aj otravu jedlom
Zdielať na

Kde všade som (ne)zomrel: Autor videí Dano Drevo PPPíter prežil maláriu aj otravu jedlom

BRATISLAVA / Venujem svojim rodičom. Keby vedeli, čo všetko sa mi stalo, nikdy by ma nepustili z domu. Toto píše na úvod svojho originálneho cestopisu známy slovenský youtuber Peter Popluhár, známy ako PPPíter. Teraz je to však už vonku, takže pred rodičmi to neutají.

PPPíter je aj známy youtuber, má 25 rokov, je Slovák a žije v Česku. Svoje vlogy a videá robí po anglicky, má viac ako 64- tisíc odberateľov. Najznámejšie video, ktoré videlo viac ako 300-tisíc ľudí sa volá "Slovakia". S vlogovaním začal ešte v roku 2007, keď predabovával Harryho Pottera a vznikli legendárne videá Dano Drevo. Teraz ale prichádza s knihou na tému - Kde všade som (ne)zomrel. 

"Mňa vždy fascinovali krajiny, ktoré nikoho nefascinujú alebo o nich nevedia -  Burkina Faso, Benin, Togo, Gabon, Malawi," povedal PPPíter. Kniha, ktorú napísal, opisuje jeho cesty - zážitky po Afrike, Severnej a Južnej Amerike, a aj po Ázii. Názov knihy značí, že ide o tragikomédiu, pretože to nie je myslené ani úplne pesimisticky, ani optimisticky. "Niekoľkokrát som sa seriózne lúčil so životom, napríklad keď som mal maláriu. Snažil som sa do knihy vtesnať humor, pretože humor mi veľakrát pomohol. Kniha je teda skôr oddychová, človek bude plakať viac od smiechu ako od drámy," vysvetlil autor. 

Kniha "Kde všade som (ne)zomrel" nie je teda cestopis ale súhrn tragikomických príbehov. Dostal maláriu, asi 20-krát sa otrávil jedlom, skončil v beznádejnej situácii na pokraji svojich síl. Aj takéto zážitky PPPítra nájdete v jeho príbehoch. "Sú situácie, kedy mi naozaj nie je do smiechu. Ale je to strašne super inak by som necestoval," poznamenal. Po Afrike cestoval aj so svojou priateľkou, aj keď by sa zdalo, že biela žena v Afrike môže byť problém, väčšinou robili problémy jemu. 

"Nemajú radi, keď tam chodím na filmovačky, berú to za nejaký zločin. Už sa mi stalo, že som  bol na ceste do väzenia, mal som putá na rukách a  mierili na mňa samopalmi. Moja srdcovka ale bola Argentína, aj keď som tam s priateľkou zažil asi najhoršiu otravu jedlom," rozprával ďalej známy youtuber. 

Ak sa pýtate, prečo chodí PPPíter do sveta aj napriek nepríjemným zážitkom, odpoveď nájdete na konci knihy. 

Pozrite sa, ktoré knižné tipy sú vhodné na toto sychravé počasie: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy