Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Brutálna vražda na psychiatrii
Zdielať na

Brutálna vražda na psychiatrii

Pacientka v psychiatrickom liečebnom ústave v Plešivci udusila ďalšiu pacientku. <b>VIDEO: Rozhovor s pacientkami liečebne</b>

Dvadsaťročná žena plachtou udusila ďalšiu pacientku v psychiatrickom liečebnom ústave v Plešivci. Brutálnou vraždou tak vyvrcholila hádka medzi dvomi pacientkami.

Obyvatelia liečebne tvrdia, že žena tento brutálny čin plánovala. Všetko sa to začalo hádkou.

Dvadsaťročná Oľga chytila krk svojej spolubývajúcej a začala ju škrtiť. Aby si bola úplne istá, že Jolanu zabije, plachtou jej prikryla ústa.

Rozbesnená Oľga svoju kamarátku nemilosrdne zabila. Po niekoľko minútovom zápasení Jolana ostala nehybne ležať.

"Boli tam všelijaké konfliktné prejavy, takže zrejme aj s tým to súviselo, že to takto skončilo. Od útleho detstva sa Oľga vyvíjala takýmto smerom. Od detstva bola liečená po takýchto zariadeniach," povedal k tomuto prípadu riaditeľ liečebne Pavol Džodla.

Podľa jednej pacientky bola mladá vrahyňa strašne agresívna a kradla cigarety.
Zhodujú sa na tom, že svoj útok plánovala spolu s ďalšou pacientkou. Oľge, ktorá nakoniec tento čin spáchala sama, hrozí trest odňatia slobody až na dvadsať rokov

Takéto tragédie sa vraj v Plešivci stávajú bežne. Liečebňa v Plešivci patrí medzi najstaršie svojho druhu. Sú v nej hospitalizovaní aj psychicky narušení ľudia, ktorí vraždili v nepríčetnosti. Jedným z nich je aj muž, ktorý zabil svoju manželku a svokru.

Podľa riaditeľa liečebne Pavla Džodlu by mali byť pre takýchto ľudí špecializované zariadenia, ktoré žiaľ u nás zatiaľ neexistujú.

Viac sa dozviete vo večerných Novinách TV JOJ.

Zdielať na

Najčítanejšie správy