Jasno
20°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Osýpky sa rozšírili do ďalšieho regiónu. Nemocnica zakázala návštevy
Zdielať na

Osýpky sa rozšírili do ďalšieho regiónu. Nemocnica zakázala návštevy

NITRA / Prípady osýpok sa vyskytli už aj vo Fakultnej nemocnici v Nitre. Nakazenie nemocnica zaznamenala 14. novembra. Obaja pacienti sú hospitalizovaní. Vedenie kliniky na teraz návštevy zakázalo.

Od štvrtka platí zákaz návštev na klinike vo Fakultnej nemocnici v Nitre. "Infekčná klinika hlásila 14. novembra hospitalizáciu dvoch prípadov ochorení na osýpky. Ide o vysoko infekčné ochorenie, u ktorého dochádza k prenosu predovšetkým kvapôčkami sekrétov dýchacích ciest, a preto je potrebné minimalizovať počet exponovaných neimúnnych osôb," vyjadrila sa hovorkyňa nemocnice Tatiana Timková, píše sme.sk 

Osýpky sú vírusové ochorenie, voči ktorému neúčinkujú žiadne antibiotiká a záleží len na stave odolnosti K prenosu dochádza predovšetkým kvapôčkami sekrétov dýchacích ciest.  Na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva bolo nevyhnutné na infekčnej klinike nitrianskej nemocnice vykonať potrebné opatrenia. "Ide o kroky zamerané na predchádzanie vzniku a šírenia tohto prenosného ochorenia. Medzi, ktoré patrí teda aj zákaz návštev. Dokedy bude trvať, sa momentálne odhadnúť nedá," poznamenal hovorkyňa Timková.

Epidémia osýpok sa vyskytla aj na východe Slovenska v Michalovciach. Nakazených bolo niekoľko detí aj dospelých. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články