Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Založené či nedoriešené spisy ÚVO. Situáciu preveruje prokuratúra
Zdielať na

Založené či nedoriešené spisy ÚVO. Situáciu preveruje prokuratúra

BRATISLAVA / Na úrade pre verejné obstarávanie (ÚVO) došlo v minulosti v desiatkach prípadov k tomu, že spisy skončili založené, prípadne nedoriešené. Vraj je predčasné špekulovať o zámere, či organizovanej činnosti. Podľa šéfa úradu to už začali riešiť a pokračovať budú akonáhle svoje vyšetrovanie ukončia príslušné orgány.

Na Generálnu prokuratúru boli zaslané dva podnety, z toho jeden bol postúpený na Úrad špeciálnej prokuratúry. Druhý bol podaný na začiatku novembra. "Pre mňa je veľmi dôležité, aby všetky tieto konania, ktoré sme fyzicky našli, boli dokončené v zmysle zákona, aby sme eliminovali dlhodobú nečinnosť úradu a pripravili sa na prípadne ďalšie kroky zo strany účastníkov konania a aby túto situáciu, ktorá je tak závažná, vyšetrili orgány činné v trestnom konaní," uviedol predseda Úradu pre verejné obstarávanie, Miroslav Hlivák. 

Podľa informácií TV JOJ ide napríklad o obstarávania Bratislavského samosprávneho kraja, ministerstva zdravotníctva, či ministerstva školstva, ktoré konkrétne to boli úrady potvrdiť prezradiť nechceli z dôvodu prebiehajúceho vyšetrovania. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy