Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vichríca už prichádza na Slovensko
Zdielať na

Vichríca už prichádza na Slovensko

Meteorológovia varujú, že dnes a zajtra Slovensko zasiahne mimoriadne silný vietor, ktorý na niektorých územiach môže prejsť až do víchrice. <b>VIDEO: Víchrica prichádza pred Jojku</b>

Meteorológovia varujú, že dnes a zajtra Slovensko zasiahne mimoriadne silný vietor. Ten na niektorých územiach môže prejsť až do víchrice.

Prvé prejavy takéhoto mimoriadne nepríjemného počasia prichádzajú k nám práve v týchto chvíľach.

Ako agentúru SITA informoval Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), v súčasnosti je silný vietor najmä na Záhorí a prechádza cez Bratislavu. Okolo 12:00 zaznamenal SHMÚ v Malackách nárazy vetra so silou asi 120 kilometrov za hodinu. Smršť je i v Skalici, Senici a v Holíči.

Zlá situácia je aj v okolí Veľkého Krtíša. "Je tu taký vietor, aký som tu ešte nevidela. Všetko tu len tak sviští a vo vzduchu lietajú všelijaké veci a nečistoty. Máme obavy či nám nevzniknú dajaké škody," povedala nám miestna obyvateľka Zitka Rimajová. 

V priebehu popoludnia sa na území Slovenska zmení vietor na západný, s rýchlosťou 25 - 45 km/h a v nárazoch miestami až do 100 km/h.

Nezvyčajne silný vietor už na viacerých územiach narobil veľké škody. Vyvrátil stromy, poškodil strechy na domoch a spôsobil výpadky elektrického prúdu.

Meteorológovia upozorňujú, že nepriaznivé počasie zasiahne najmä horské oblasti a nevyhne sa mu ani západné Slovensko. Bratislavu už zasiahol mimoriadne silný nárazový vietor, nepríjemný dážď a všade prenikajúci chlad.

Vy si na priloženom videu môžete pozrieť ako to vyzeralo pred našou televíziou.

Zdielať na

Najčítanejšie správy