Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vodiči, v piatok sa pripravte na dopravné obmedzenia v Bratislave
Zdielať na

Vodiči, v piatok sa pripravte na dopravné obmedzenia v Bratislave

BRATISLAVA / Vodiči pripravte sa na dopravné obmedzenia, ktoré potrvajú takmer celý deň. Jazde po hlavnom meste sa preto radšej vyhnite. Časť diaľnice D1 bude uzatvorená už po 10.00 hodine. Uzávierky ciest čakajte aj v centre a na námestiach.

Pre návštevu francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona čakajú Bratislavu v piatok dopravné obmedzenia. Týkajú sa hlavne širšieho centra Bratislavy, ale aj príjazdových ciest. "Vodičov, ktorí plánujú na príchod do Bratislavy využiť diaľnicu D1 žiadame, aby tak spravili najneskôr do 10:00, následne vodičom odporúčame využitie diaľnice po 12:00. V popoludňajších hodinách žiadame vodičov, ktorí budú chcieť na opustenie Bratislavy využiť diaľnicu D1, aby tak spravili v čase najneskôr do 16:00, následne vodičom odporúčame využitie diaľnice v čase po 18:00," informoval hovorca KR PZ Michal Szeiff. 

  • Od 11:00 budú obmedzenia v premávke pri presune delegácie z bratislavského letiska. Uzatvorený bude diaľničný obchvat D1 a to od Zlatých pieskov po Most SNP, ďalej sa obmedzenia dotknú Einsteinovej, Staromestskej ulice aj Hodžovho námestia. Tieto obmedzenia budú trvať približne do 11:30.

  • Približne od 12:15 do 12:45 bude uzatvorené Hodžovo námestie a Palisády v oboch smeroch v úseku po Bratislavský hrad.

  • V čase zhruba od 14:15 do 14:45 budú opäť uzatvorené Palisády, Hodžovo nám. Suché mýto, Nám. SNP, Špitálska, Štúrova a Jesenského ulica.

  • Od 17:00 do 17:30 budú uzatvorené Uršulínska ulica, Nám. SNP, Suché mýto, Hodžovo námestie, Staromestská ulica, Most SNP, Eisteinova ulica a diaľničný obchvat v smere na Trnavu.

Polícia preto žiada vodičov, aby pri prejazde uvedenými úsekmi zvýšili pozornosť a riadili sa ich pokynmi. "V prípade, ak je to možné, vodičov žiadame, aby sa uvedeným úsekom vyhli a na prejazd využili alternatívnu trasu. Vodičov zároveň vyzývame, aby na cestách zvýšili svoju trpezlivosť," dodala polícia.

Významná návšteva

Naposledy navštívil Bratislavu francúzsky prezident v októbri v roku 2013. A bol to Francois Holland. Dlhých 20 rokov predtým noha francúzskeho prezidenta na Slovensko nevstúpila. Po piatich rokoch tak navštívi naše hlavné mesto aktuálny francúzsky prezident Emmanuel Macron. A to z vlastnej iniciatívy. Francúzsky prezident chce totiž diskutovať s verejnosťou v Primaciálnom paláci. Zaujíma ho pohľad Slovákov na dianie v Únii. Podujatie je súčasťou konzultácií prezidenta Macrona s občanmi v kľúčových hlavných mestách Európskej únie. 

Zamestnanci DPB vyhlásili štrajkovú pohotovosť:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy