Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Neodradil ho ani doživotný zákaz šoférovať. Po zastavení políciou skončil pred súdom
Zdielať na
Krimi

Neodradil ho ani doživotný zákaz šoférovať. Po zastavení políciou skončil pred súdom

Zdroj: TV JOJ

ZVOLEN / V minulosti dostal zákaz šoférovania, bol odsúdený za rýchlosť a ďalšiu života ohrozujúcu činnosť. Tridsaťdvaročnému mužovi to zrejme ale nestačilo a za volant auta sa opäť posadil. Polícia ho zastavila v jednej z obcí v okrese.

Tridsaťdvaročného muža z Krupiny v nedeľu zastavila policajná hliadka, smeroval z obce Devičie do Hontianskych Nemiec. Nedodržal rýchlosť v obci, jazdil 77 km/h. a odmietol aj dychovú skúšku. Policajti ho preto vyzvali, aby sa podrobil lekárskemu vyšetreniu či nie je pod vplyvom návykovej látky, ktoré taktiež odmietol. "Následnou lustráciou policajti zistili, že jazdu vykonal aj napriek tomu, že má zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. V predchádzajúcich 24 mesiacoch už bol za takýto čin odsúdený," uviedla policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. 

Obvineného muža odviezli do policajnej cely, pričom polícia podala návrh na ukončenie veci v super rýchlom konaní. Toto nebol ale jediný priestupok, ktorého sa kedy dopustil. "Obvinený bol už v minulosti 3 krát odsúdený za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky a za marenie výkonu úradného rozhodnutia, pričom už v roku 2016 mu bol uložený trest zákaz činnosti viesť motorové vozidlá akéhokoľvek druhu na doživotie," poznamenala hovorkyňa polície. Muž dokonca už dva krát spôsobil nehodu, kedy bol v jednom prípade aj pod vplyvom alkoholu. V tom druhom totiž opäť odmietol fúkať. Po vyšetrení prípadu ho nakoniec v stredu okresný súd poslal do ústavu na výkon trestu.

Účastníkmi vážnej dopravnej nehody bola sanitka aj osobné auto. Pozrite sa, ako to dopadlo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy