Skoro jasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Príbeh dievčaťa, ktoré bežalo v balerínkach, pokračuje. Jej talent je obrovský
Zdielať na

Príbeh dievčaťa, ktoré bežalo v balerínkach, pokračuje. Jej talent je obrovský

MOLDAVA NAD BODVOU / Anna Mária je školáčka, ktorá vyhrala súťaž v behu v balerínkach. Jej život sa odvtedy zmenil. Poctivo chodí na tréningy niekoľkokrát do týždňa. Tréner jej fandí, ale upozorňuje, že jej úspech závisí od toho, ako sa chopí šance. Talent má veľký.

Fotografia, ktorá obletela sociálne siete. Na stupni víťazov nad číslom jeden stojí dievčatko a na nohách má balerínky. Annamária sa zo dňa na deň stala hviezdou balerínkového príbehu. Odkedy jej fotografia obletela Slovensko, stala sa súčasťou miestneho atletického klubu. Bol to náborový beh pre ich klub z Moldavy. Po ňom vznikla fotografia a Anna Mária si získala sympatie a srdcia po celom Slovensku. "O Anne Márii sme už počuli, že je dobrá bežkyňa. Má v sebe potenciál a talent, len ho treba rozvíjať," povedal Norbert Pecze z Athletic legion club.  

Vďaka finančným príspevkom a sponzorom už má na nohách solídne bežecké topánky a nielen to. Sympatické dievča s plachým úsmevom už stihlo absolvovať nejakú tú súťaž. Bežala 600 metrov a skončila na 4. mieste.  

Je to klub, ktorého deti sa pod vedením trénera stali majstrami východného Slovenska. Prvýkrát v histórii Moldavy skončili chlapci prví a dievčatá na treťom mieste. Anna Márii tréner fandí, ale dôležitejšie je podľa neho to, ako sa šance dievča chytí a ako si to uvedomujú jej rodičia. "Máme tu viac talentov ale nemajú pevnú vôlu, aby vydržali," pokračoval tréner.  

Zatiaľ chodí poctivo na tréningy. Vďaka dobrovoľným príspevkom jej zaplatili aj obedy v školskej jedálni. Tréner jej dáva nádej, má talent ale ešte na ňom musí popracovať. "Bude to dlhá cesta ale má nádej. Keď bude pravidelne chodiť na tréningy tak ešte o nej budeme počuť," dodal tréner k jej talentu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy