Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kým ľudia spali, plamene na sídlisku pohltili tri autá
Zdielať na

Kým ľudia spali, plamene na sídlisku pohltili tri autá

PREŠOV / Na najväčšom prešovskom sídlisku v nedeľu ráno horeli tri autá. Zatiaľ stále nevedno, či ide o dielo podpaľača, alebo technickú poruchu. Škody sa budú počítať v desiatkach tisíc eur a prípad už má v rukách policajný vyšetrovateľ.

Plamene pohltili autá nadránom, keď väčšina ľudí na sídlisku ešte spala. Iba zopár sa ich zobudilo na podivné zvuky Z áut aj po rýchlom zásahu hasičov zostali len vraky. Ľudia bývajúci v okolí sa po svitaní veľmi čudovali. "My sme nič nepočuli, ani nejaké zvuky. Spali sme," priznal jeden z obyvateľov sídliska. "Najprv začalo horieť jedno motorové vozidlo, od ktorého sa následne vznietili ďalšie dve vozidlá. Škody boli predbežne odhadnuté na 30-tisíc eur," opísala udalosti Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov. "Niekto sa asi hrá. Aj pri nás minule horelo auto," dodal ďalší z obyvateľov. 

​Pod oknami obhorené autá, okolo nich policajná páska. Niektorým ľuďom to skôr pripomínalo zábery z akčného filmu. Čo sa stalo, nikto zatiaľ nevedel povedať. Zároveň nikto nevylúčil ani cudzie zavinenie. 

Obhorené autá boli zaistené na ďalšie skúmanie. Presná príčina zatiaľ nie je známa. Prípad prevzal policajný vyšetrovateľ. "Presná príčina požiaru na mieste nebola stanovená. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci. Prípad je v štádiu vyšetrovania," dodala Jana Ligdayová.

Podpaľači úradujú a komplikujú životy ľuďom najčastejšie na sídliskách:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy