Zatiahnuté
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Päť minút smrteľnej hrôzy. Poľovníka napadol 200-kilový medveď
Zdielať na

Päť minút smrteľnej hrôzy. Poľovníka napadol 200-kilový medveď

ZÁBIEDOVO / Nekonečných päť minút smrteľnej hrôzy zažil 54-ročný Pavol, poľovník zo Zábiedova na Orave. S dvomi kamarátmi sa vybral večer na obchôdzku a poľovačku. Naspäť ho museli priatelia z lesa priniesť. Napadol ho asi 200-kilogramový medveď.

Traja chlapi sa v lokalite Ráztoky rozišli do revíru a po poľovačke sa mali stretnúť na dohodnutom mieste. Avšak tesne pred skončením poľovačky, Pavol zažil drámu. "Z troch metrov sa na neho vyrútil medveď, zvalil ho na zem, napriek tomu, že sa dostal k puške a vystrelil do vzduchu, medveďa to neodplašilo," uviedol Marian Tholt, riaditeľ HNsP Trstená 

​Dvaja kamaráti rýchlo bežali k Pavlovi, po tme zakopávali, kričali a jeden z nich strieľal do vzduchu. "Kamarát bol dokmásaný, dotrhaný od medveďa. Veľa zranení mal na hlave," opísal zraneného kamaráta ďalší z poľovníkov. "Bol v takom šoku, že sme mali problém ho dostať dolu ku sanitke. My sme museli dať prvú pomoc, všade sa krv valila," dodal. 

Poľovník momentálne leží v trstenskej nemocnici na chirurgii. "Poranenia sú povrchové, pacient je v stabilizovanom stave, je pri vedomí," opísal stav poľovník Marian Tholt.

V Zábiedove sa po tejto udalosti miestni boja ísť sami do hory. "Sme zvyknutí, že medvede sa tu vyskytujú, doteraz sme zaznamenali útoky na domáce zvieratá, včelstvá, ale toto je prvý prípad, keď zaútočil na človeka," dodal Ján Banovčan, starosta obce. 

Medvede nemusia byť agresívne v prítomnosti človeka. Pozrite si o tom reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy