Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Športové a spevácke hviezdy podporili dobrú vec. Na podujatí Integrácia žiarili tisíce malých očí
Zdielať na

Športové a spevácke hviezdy podporili dobrú vec. Na podujatí Integrácia žiarili tisíce malých očí

BRATISLAVA / Na Slovensku riešia úrady otázku integrácie detí so znevýhodnením už desiatky rokov viac či menej úspešne. Existuje ale projekt, ktorému sa mimoriadne darí. Nesie názov Integrácia. Spája deti z celého Slovenska na podujatí, ktoré sa koná rok čo rok.

V obrovskej hale sa spoločne tešilo okolo 10-tisíc detí, ale hlavne niekoľko desiatok tisíc gigawatt pozitívnej energie. Prišli zo všetkých kútov Slovenska, ale aj z Česka, Poľska, z Nemecka, alebo Talianska. "Na toto podujatie sa hlási 100-tisíc detí z celého Slovenska, boli tu dve špeciálne vlakové súpravy. O pol štvrtej priviezli deti z východného Slovenska," uviedol Slavomír Krafčák, organizátor.

​Okrem známych muzikantov, ktorí robili náladu, deti sa mohli dotknúť aj veľkých športových hviezd. Veľkú radosť mali aj z futbalových lôpt a dresov. Myšlienka integrácie - teda spájanie rôznorodých detí, žije v takejto podobe už 10 rokov. Organizátorom je špeciálny pedagóg a riaditeľ špeciálnej školy, ktorý rozumie detskej duši, a to ktorejkoľvek. "Treba tým deťom dať spontánnosť, radosť zo života, aby si užívali detstvo. A ja si myslím, že iné veci by sme mali nechať na nich. Žiadne príkazy, zákazy, obmedzovania, ale možno v tej krásnej spontánnej reakcii im umožniť takéto veci," povedal Slavomír Krafčák.

V obrovskej hale kopu bezprostredných detí zamenili už trochu disciplinovanejší dospeláci. Ale ako je vidieť, detsky sa radovať dokážu aj oni. A to aj napriek tomu, že pohyblivosť majú mnohí z nich obmedzenú.

Pozrite sa ako to vyzeralo aj na koncerte proti rasizmu a extrémizmu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy