Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Týždeň babieho leta. Ranné hmly vystriedajú slnečné lúče
Zdielať na

Týždeň babieho leta. Ranné hmly vystriedajú slnečné lúče

BRATISLAVA / Počasie na Slovensku sa v pondelok už naplno odohrávalo v réžii vysokého tlaku vzduchu. Preto po ranných hmlách nastúpilo slnko a vytlačilo teplotu až na 24°C! 

Po nedeľňajšej oblačnosti, ktorá bránila slnečným lúčom naplno prehrievať vzduch, bol pondelok slnečný a teplý. Tlaková výš od Nemecka a Poľska zasahuje aj k nám a hoci sa jej stred presunie severne až severovýchodne od nášho územia, na počasie to nebude mať vplyv. 

Znamená to, že aj v ďalších dňoch sa môžeme tešiť na málooblačné, suché a príjemne teplé počasie. Zrána v dolinách a kotlinách bude síce teplota klesať na 6 až 2°C, ale na juhozápade budú rána citeľne teplejšie. Budú sa tvoriť nad ránom hmly alebo nízka oblačnosť, no slnko bude mať ešte dostatok odvahy a sily a zvíťazí. Popoludnia budú jasné alebo takmer jasné a teplé. Denná teplota sa počas celého tohto týždňa bude pohybovať od 16-18°C na severe, dolu na juhu bude od 22 do 24°C. Vietor južných smerov do 20-25 km/h," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

Hmiel a nízkej oblačnosti bude pomaly pribúdať a ku koncu týždňa sa bude udržiavať aj dlhšie. To potom, samozrejme, teplota nepôjde až tak vysoko, ale stále budeme mať na našom území počasie babieho leta. 

Zatiaľčo bežní ľudia sa tešia z príjemného jesenného počasia, v Tatrách už naplno zavítala zima. Pozrieť sa tam bol aj reportér TV JOJ Jozef Kubáni: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy