Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Do zimného režimu by ste mali prestaviť aj okná. Pozrite sa, ako na to
Zdielať na

Do zimného režimu by ste mali prestaviť aj okná. Pozrite sa, ako na to

Zdroj: youtube.com

BRATISLAVA / S postupným ochladzovaním prichádza výmena pneumatík na autách, no nielen to. Do zimného režimu by sme mali nastaviť aj okná v domácnostiach. Nastavenie okien na letný a zimný režim totiž pomáha ich izolácii a nepoškodzujú sa.

Firma, ktorá vám v domácnosti namontuje okná, by vám mala povedať, že je dôležité ich prestavovať na takzvaný letný a zimný režim. Ich  prenastavenie zlepšuje izoláciu a menej sa poškodzujú. Dôležité je ale kovanie, ktoré sa stará o pevnosť, odolnosť a celkovú životnosť okien. Kovanie však umožňuje nastaviť okno presne podľa potrieb, či ročného obdobia. 

Zmenou vlastne nastavíte prítlak krídla na rám okna. Dôvod, prečo je vhodné okná prestaviť je udržiavanie tepla. Kovanie by sa malo v zime nastaviť o čosi tesnejšie, práve kvôli zamedzeniu úniku tepla. 

Počas letných mesiacov sa odporúča kovanie mierne povoliť, aby sa zlepšila cirkulácia vzduchu. Informovali o tom dobrenoviny.sk

Viete, ako prestaviť okno?

Prestavenie okien na iný režim vôbec nie je zložité. Stačí jediný nástroj, a to imbusový kľúč. Na niektorých typoch okien sa dá režim prestaviť aj ručne. Po osadení okien od firmy je bežné, že nastavený je práve letný režim. Prestavenie okien nie je dobré podceňovať. Ak počas celého roka využívate jeden režim, funkčnosť okien stráca hodnotu. Je veľmi pravdepodobné, že okná sa rýchlejšie opotrebujú. 

Pozrite si reportáž o nutnosti zverejňovania VIN čísel: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy