Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nepoužiteľná lávka spôsobila naťahovanie medzi obcou a krajom
Zdielať na

Nepoužiteľná lávka spôsobila naťahovanie medzi obcou a krajom

VAVRÍN / V dedine Varín je lavička pre peších, ktorá je tam úplne zbytočne, pretože jej koniec je vo vzduchu. Obec však nezavinila túto situáciu, stavbu má na starosti Žilinský samosprávny kraj. Súčasné vedenie župy hovorí, že taktiež za tento problém nemôže.

Lávka pre chodcov, ktorá spája cestu nad riekou je v obci úplne nanič. Neprešla po nej ešte ani noha. "Jasné, že by to bolo bezpečnejšie, ak by sa po lávke dalo chodiť," vraví obyvateľka obce. 

Pred peším priechodom sú ale zábrany, ktoré nedovoľujú ľuďom naň vstúpiť. No na jednej strane by vlastne ani nemuseli byť. Nik by totiž na ňu sám ani nešiel. Stavba nebola dotiahnutá dokonca. 

Chýba prepojenie aj spolu s chodníkom, aby ľudia mohli tadiaľto kráčať. Podľa starostu Varína, obec nemôže túto stavbu ukončiť, lebo je pod palcom Žilinského samosprávneho kraja. "Toto je ich cesta, ich most, ich dielo, ja tam ako obec nemám ani zákonnú možnosť financovať tieto veci," povedal starosta Michal Cvacho. 

"Nové vedenie župy prevzalo projekt, ktorý bol dohodnutý ešte bývalým vedením. V súčasnosti vieme povedať, že stavba bola zrealizovaná v súlade so stavebným povolením bez výhrad dotknutých účastníkov," vysvetľuje hovorkyňa kraja, Martina Remencová. 

Teraz musia miestni chodiť po moste pre autá a dávať pritom veľký pozor, aby sa im včas uhli. Vedenie Žilinského samosprávneho kraja tvrdí, že nezabúda na tento problém a bude sa snažiť o to, aby zmizli zábrany z premostenia rieky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy