Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prešiel na červenú, nabúral a ušiel. Policajtom pri pátraní sám uľahčil prácu
Zdielať na

Prešiel na červenú, nabúral a ušiel. Policajtom pri pátraní sám uľahčil prácu

ZVOLEN / Poriadne problémy si narobil 38-ročný vodič zo Zvolena. Svojou jazdou na červenú na križovatke spôsobil nehodu. Po zrážke s druhým autom ale z miesta ušiel, no cestou stratil doklady. Policajti ho tak zakrátko vypátrali.

Neopatrná rýchla jazda sa podpísala pod nehodu, vodič navyše vošiel na križovatku na červenú. Vážna dopravná nehoda sa stala na hlavnom ťahu cez Zvolen. 38-ročný vodič, ktorý podľa polície nerešpektoval svetelnú signalizáciu nabúral do auta, v ktorom sedela dvojčlenná posádka. Silný náraz autá zdemoloval, no našťastie sa nikto vážne nezranil. Muž, ktorý sedel v požičanom aute po havárii ušiel. "Po príchode príslušníkov hasičského záchranného zboru, na miesto dopravnej nehôd, už zasahovala posádka rýchlej lekárskej pomoci, kde jeden pacient bol v ich ošetrení. Druhý účastník dopravnej nehody z miesta činu odišiel," opísal udalosti Martin Jaso, HaZZ Zvolen.

​Neďaleko auta vodič ale stratil doklady, ktoré našli policajti. Vedeli tak presne, kto auto šoféroval a zakrátko aj vinníka vypátrali. "Tridsaťosemročný vodič vozidla ford nerešpektoval svetelnú signalizáciu, na červenú pokračoval v jazde cez križovatku, narazil do vozidla, ktoré odbočovalo vľavo," informovala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 
Policajti ho našli u kamaráta, od ktorého si požičal auto a priviedli ho späť na miesto nehody. "Jedno vozidlo bolo treba prevrátiť na kolesá a odstrániť prekážku," dodal Martin Jaso.

Vodič bude musieť teraz svoju jazdu a útek z miesta vysvetľovať na polícii. "Pri dychovej skúške u vodiča alkohol zistený nebol, na zistenie iných omamných látok mu bola odobratá krv," dodala Mária Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy