Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tragická nehoda si vyžiadala ľudský život. Čelnú zrážku neprežil motorkár
Zdielať na

Tragická nehoda si vyžiadala ľudský život. Čelnú zrážku neprežil motorkár

VRÁBLE / Otec dvoch detí prišiel o život potom, ako sa na motorke nevyhol čelnej zrážke s autom, ktoré riadila 76-ročná žena. Táto tragická nehoda sa stala na ceste medzi Vrábľami a Veľkým Lapášom. Iróniou je, že mladý motocyklista sa práve vracal z pohrebu svojho kamaráta.

Motocyklista (38) z Nitry bol na poslednej rozlúčke s kamarátom Tomášom, ktorý tragicky zahynul na motorke po zrážke s osobným autom. O život napokon prišiel aj on. "My sme boli na pohrebe, išli sme z neho a udiala sa nehoda," povedal kamarát motocyklistu a svedok nehody. 

Za všetko môže údajné riskantné predbiehanie 76-ročnej vodičky. Podľa svedkov dôchodkyňa predchádzala niekoľko pred ňou idúcich áut. Na rovnej ceste vletela rovno do jazdnej dráhy motorkára. "Pani predbiehala druhé auto. Motorkár normálne išiel vo svojom pruhu a absolútne nemal šancu sa tomu vyhnúť," dodal svedok nehody. "76-ročná vodička sa pri predchádzaní vozidiel zrazzila s 36-ročným motocyklistom," potvrdila informácie Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ Nitra. 

Motocyklista Marián sa ešte snažil ísť ku krajnici, ale aj napriek snahe sa už nedokázal čelnej zrážke s vozidlom, ktoré sa na neho rútilo vyhnúť. "Ona s Fábiou predbiehala na veľmi ťažkej ceste," dodal na margo vodičky kamarát motocyklistu. 

Zraneného vodiča motorky ratovali svedkovia a o niekoľko minút hasiči a aj záchranári. Vodička zostala v zdemolovanom aute zakliesnená. "Osoba s nami komunikovala, ale bolo ju treba za pomoci hydraulického zariadenia vyslobodiť z vozidla," informoval Ivan Ovsenák, veliteľ zásahu HaZZ Vráble. 

Vodička Mária so zraneniami skončila v nemocnici. Motorkára na mieste oživovali a aj počas prevozu do nemocnice. Utrpel však také ťažké zranenia, že zrážku neprežil. Viacerí svedkovia mimo kamery hovorili o tom, že vodička poriadne riskovala. Začala údajne predchádzať už v zákrute a navyše v úseku, na ktorom je zákaz. Presné okolnosti zrážky vyšetrujú policajti. Začali už trestné stíhanie pre usmrtenie.

Nehody motorkárov na cestách bývajú často tragické. Pozrite si aj nasledujúcu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy