Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Nehoda nákladiakov ochromila dopravu. Kabína cisterny bola takmer zdemolovaná
Zdielať na

Nehoda nákladiakov ochromila dopravu. Kabína cisterny bola takmer zdemolovaná

MICHALOVCE / Nehoda dvoch nákladných vozidiel vo štvrtok ochromila dopravu na frekventovanej ceste neďaleko Michaloviec. Príčinou bola zrejme nepozornosť vodiča cisterny, ktorý narazil do zadnej časti návesu ukrajinského kamióna. Náraz bol taký silný, že zdemoloval takmer celú kabínu cisterny.

Škody na oboch havarovaných vozidlách boli vyčíslené na desiatky tisíc eur. Na ceste medzi obcami Pozdišovce a Trhovište došlo k zrážke dvoch nákladných vozidiel. Jedno z nich zostalo po nehode nepojazdné. 

Vodič ukrajinského kamióna musel na ceste spomaliť, keďže pred ním idúci traktor odbočoval na pole. Šofér cisterny jazdiaci za kamiónom už ale včas zareagovať nestihol. Aj keď rýchlo strhol volant do protismeru, zrážke sa už nevyhol. S kabínou narazil do zadnej bočnej časti návesu kamióna. Šťastím bolo, že nikto nesedel na mieste spolujazdca.

Vodičom z oboch havarovaných vozidiel sa pri nehode nič nestalo a tiež dychovú skúšku mali obaja negatívnu. Podľa polície bol vinníkom dopravnej nehody vodič cisterny, ktorý nedodržal bezpečnú vzdialenosť. Na mieste dostal blokovú pokutu vo výške 150 eur. Na úseku dopravu riadili policajti, ktorí vodičov striedavo púšťali v jednom pruhu. Škoda na havarovaných vozidlách bola vyčíslená až na 60 000 eur.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy