Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
MAPA: Pre výstavbu nultého obchvatu uzavreli úplne alebo čiastočne niektoré vyťažené úseky
Zdielať na

MAPA: Pre výstavbu nultého obchvatu uzavreli úplne alebo čiastočne niektoré vyťažené úseky

BRATISLAVA / Stavba nultého obchvatu Bratislavy v sebe zahŕňa výstavbu štrnástich križovatiek a 122 mostných konštrukcií.Práce a s nimi spojené komplikácie na cestách vrátanie uzatvorenia niektorých úsekov, sú nočnou morou motoristov v našom hlavnom meste aj v okolí. Jedno obmedzenie vošlo do platnosti v piatok podvečer. Doprava na ceste prvej triedy medzi Dunajskou Lužnou a Šamorínom bola odklonená na novovybudovanú trasu, paralelnú so spomínanou cestou.

V okolí Bratislavy pribudne 59 km diaľnic a rýchlostných ciest. To, že si to od vodičov v nasledujúcich troch rokoch vyžiada poriadnu dávku trpezlivosti je známe už poriadne dlho.

Ale ako pri avíze napríklad silnej búrky, každý verí že to nebude až také hrozivé. Nakoľko sa splnia predpovede o zápchach, zdržaní a ďalších komplikáciách v prípade výstavby nultého obchvatu, to viacerí pocítia už na budúci týždeň.

​Od pondelka 17. do konca októbra bude čiastočne uzatvorená cesta druhej triedy číslo 503 Šamorín-Kvetoslavov. Dôvodom je budovanie obchádzkovej trasy potrebnej pri výstavbe križovatky Šamorín na rýchlostnej ceste R7. "Každá výstavba takejto infraštruktúry, hlavne v takom rozsahu, v akom sa realizuje, prináša so sebou aj dopravné obmedzenia," uviedol dopravný konzultant Igor Dolanský.

"Keď niekto dá informáciu, že čiastočná uzávierka, to je je nejednoznačné pri ceste o jednom pruhu tam a jednom späť. Nie je jasné, či sa dá prejsť, je len znížená priepustnosť alebo je uzávierka len v niektoré hodiny," hovorí dopravný analytik Jozef Drahovský.

Od utorka 18. do 31. októbra bude úplne uzatvorená cesta 3. triedy číslo 1375 medzi Šátorom a Kvetoslavovom. Obchádzková trasa povedie cez Bučuházu - Šamorín a Kvetoslavov. "Ak mám tú smolu, že chodím pravidelne po komunikácii, kde je úplná uzávierka, musím ísť v dostatočnom predstihu," dodal Dolanský.

Výstavba diaľničného mosta na D4

Trpezlivosť si vyžiada aj čiastočná uzávierka cesty tretej triedy číslo 1020 na trase Bratislava-Petržalka-Jarovce. Začne sa 19. septembra a potrvá do 17. októbra.V tomto prípade je dôvodom výstavba diaľničného mosta na D4. "Nešťastným spôsobom je daná cesta od Petržalky do Jaroviec. Nie je jednoznačné, ktorá časť tejto cest, lebo je tam viac vjazdov. Či sa dostanú napríklad ľudia do Slnečníc alebo do Jaroviec zo zadnej strany, kde sa chodí na diaľnicu D4," dodal Drahovský.

V prípade cesty z Petržalky do Jaroviec sa podľa dopravného analytika dá očakávať poriadne predĺženie času stráveného v aute. A v tejto súvislosti tak pripíja jedno varovanie. "Jazda v kolóne prináša určité špecifiká. Chcel by som vodičov upozorniť, aby dodržiavali bezpečnostný odstup od vozidiel," dodal Dolanský.

Najčítanejšie správy