Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Magda Vášaryová u prezidenta: Ako národ musíme dostať sebavedomie
Zdielať na

Magda Vášaryová u prezidenta: Ako národ musíme dostať sebavedomie

BRATISLAVA / Populárna herečka, politička a diplomatka Magda Vášáryová vraj svoj narodeninový deň neoslavuje, tento deň vníma ako každý iný. A ani nebilancuje svoju kariéru - to vraj rada prenechá iným. Výnimku neurobila ani v auguste pri príležitosti 70-tky a ani pri dnešnom stretnutí s prezidentom republiky.

Pred niekoľkými rokmi chcela po schodoch v Prezidentskom paláci kráčať ako prezidentka, v utorok do tohto paláca prišla, aby jej prezident zablahoželal k životnému jubileu. Ktoré, ako sa priznala, zatiaľ poriadne neoslávila.

Vraj na to nemala čas a možno tak spraví až o 20 rokov, pri 90-tke. "No tak viete, keď budete mať toľko rokov, čo ja, tiež vás budú všetci oslavovať. Predstavte si, ja už teraz aj ceny dostávam. Predtým 30 rokov nič, teraz herecké ceny dostávam," povedala herečka. 

A pokiaľ ide o priania, tie si Magda Vašáryová necháva na inú špeciálnu príležitosť. "Ja si prajem až na starý rok. To sa dívam na oblohu a hovorím si, že čo a potom si urobím zoznam asi 60 bodov," dodáva Magda. Medzi tie splnené patrí aj najnovšia jej kniha, ktorú podarovala prezidentovi Andrejovi Kiskovi, ktorý ju prijal pri príležitosti životného jubilea. "Okrem toho poďakovania sa, pani Vášaryová, chcem vám zapriať veľa energie a síl. Budem veľmi veľmi rád, keď váš hlas bude v našej krajine stále silno počuť," uviedol prezident Andrej Kiska.  

S rodáčkou z Banskej Štiavnice si zaspomínali nielen na jej hereckú kariéru, ale rozoberali aj aktuálne spoločenské témy, keďže v jej životopise nechýba ani pôsobenie v politike a diplomacii. "Teraz je naozaj čas, aby sme urobili veľkú civilizačnú zmenu, aby sme sa prestali považovať za obete, aby sme sa konečne prestali považovať za malý národ. Ale najmä si musíme veriť a dostať sebavedomie," vymenovala herečka. 

To stále veľmi aktívnej oslávenkyni nechýba. Rovnako ako plány do budúcna. Pokiaľ ide o prezidentské, tam už vraj skôr v úlohe poradkyne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy