Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Volejbal spojil ľudí z celého Slovenska. Na memoriále Mateja Tótha nechýbala ani TV JOJ
Zdielať na

Volejbal spojil ľudí z celého Slovenska. Na memoriále Mateja Tótha nechýbala ani TV JOJ

KREMNICA / Zasmečuj deťom zdravie - charitatívna akcia, ktorú založil Kremničan Matej Tóth sa tento víkend dočkala ďalšieho, už 8. ročníka. Matej bol sám bojovníkom s veľkým srdcom, ktorý žiaľ svoj boj so zákerným onkologickým ochorením pred dvomi rokmi prehral. No jeho blízki a priatelia pokračujú v akcii ďalej. Memoriál Mateja Tótha si tradične nenechalo ujsť ani družstvo Nadácie Televízie JOJ.

Volejbal spojil ľudí z rôznych kútov Slovenska, 17 družstiev si prišlo zahrať, ale najmä podporiť dobrú vec. Vyzbieraná čiastka pôjde k malým onkologickým pacientom do banskobystrickej nemocnici. "Ľudí láka to, že si prídu zahrať a podporia dobrú vec. Prišli podporiť Mateja, ktorého dobre poznali," uviedla Monika Frindtová priateľka Mateja Tótha.

Kremničan Matej založil charitatívnu akciu pred 8 rokmi, myšlienka pomáhať chorým deťom tak má v tomto meste tradíciu. Hoci sám zákernému ochoreniu podľahol pred dvomi rokmi, jeho rodina neúnavne pokračuje ďalej. " Dobrý pocit je to, vieme komu pomáhame. Vážime si to, že ľudia majú záujem," povedal otec Mateja Ladislav Tóth.

Družstvo TV JOJ v Kremnici nechýbalo ešte ani jeden rok. "Moja technika sa nezlepšila, lebo my to hráme len raz ročne a práve tu," prezradil moderátor TV JOJ Ján Mečiar. Absolútnym nováčikom v televíznom družstve bol Martin, ktorý vymenil záhradnícke náradie za volejbalovú loptu. "Nevedel som si predstaviť lepší víkend, som najslabší ale berú ohľad," poznamenal s úsmevom Martin Čurda.

Matejova rodina a kamaráti poľaviť neplánujú a už začínajú zbierať nápady na budúcoročný memoriál  "Je to skvelá myšlienka, keby každý tak pomáhal," skonštatoval na záver Matej Strcula z tímu TV JOJ.

Pozrite si rozhovor o športovom víkende v Tatrách, kde taktiež nechýbala TV JOJ:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy