Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Školáci opäť zasadnú do svojich lavíc. Pozrite si prehľad prázdnin na nový školský rok
Zdielať na

Školáci opäť zasadnú do svojich lavíc. Pozrite si prehľad prázdnin na nový školský rok

Archívne video

BRATISLAVA / Už v pondelok 3. septembra si žiaci základných a stredných škôl opäť zasadnú do školských lavíc. Po 9 týždňoch letných prázdnin sa budú môcť najbližšie tešiť až z jesenných. Tie začnú o 59 dní, 31. októbra.

Po viac ako dvoch mesiacoch sa opäť otvoria brány škôl. V školskom roku 2018/2019 by malo nimi prejsť 684 tisíc žiakov. Z celkového počtu je takmer 485 tisíc žiakov základných škôl a viac ako 199 tisíc stredoškolákov. Najbližšie dni voľna ich čakajú až 31. októbra. Jesenné prázdniny pre celé Slovensko potrvajú do 2. novembra. 

Posledný krát sa budú pred Vianočnými sviatkami učiť piatok 21. decembra. Do škôl tak nástupia až po viac ako dvoch týždňoch, 8. januára 2019. Vianočné prázdniny rovnako platia pre každý kraj Slovenska. O niekoľko dní neskôr ich čaká jednodňové voľno, kedy si preberú polročné výpisy známok. Hoci polročné prázdniny trvajú len jeden deň, školákom sa voľno predĺži o víkend. Nástup do školy je 5. februára. 

Jarné prázdniny absolvujú ako prví žiaci z východného Slovenska, konkrétne z Košického a Prešovského kraja. Začnú im 18. a potrvajú do 22. februára.

Nasledovať bude voľno pre deti z Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja, a to od 25. februára do 1. marca.

Ako poslední si užijú voľno počas jarných prázdnin žiaci Banskobystrického, Žilinského a Trenčianskeho kraja v termíne od 4. do 8. marca. 

Pred ukončením školského roka ich budú čakať ešte veľkonočné prázdniny. Brány škôl sa zatvoria 18. apríla a znovu otvoria 23. apríla. Do školských lavíc sa vrátia opäť v stredu 24. apríla. Letné prázdniny, ktoré začnú opäť až o 300 dní začnú 1. júla a skončia presne 31. augusta. 

Pozrite si reportáž o tom, aká strava je pre školákov najlepšia:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy