Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Divadlo na oblohe predviedlo 70 lietadiel. Nechýbali ani špeciálni letci
Zdielať na

Divadlo na oblohe predviedlo 70 lietadiel. Nechýbali ani špeciálni letci

SLIAČ / Azda najväčšie divadlo na oblohe v sobotu odštartovalo nad letiskom Sliač. Technika slovenských ale aj zahraničných vzdušných síl, dopravné lietadlá Spartan, či Airbus. To všetko je súčasťou bohatého letového programu. Po prvýkrát sa na slovenskej oblohe ukázali aj letci z Jordánska.

Jordánski letci v akcii sa pred očami návštevníkov letiska na Sliači predviedli vôbec po prvýkrát. "Náš tím vznikol v roku 1976 na príkaz kráľa. A hlavnou myšlienkou bolo zviditeľnenie Jordánska," prezradil Riyad Ayyoub z Royal Jordanian Falcons. V bohatom programe má svoje miesto technika našich vzdušných síl, od veľkých lietadiel po vrtuľníky, no nemôžu chýbať ani Migy. Piloti ukázali návštevníkom to, čo je bežne súčasťou ich výcviku. 

Leteckých dní sa zúčastnilo až 70 lietadiel z 13 krajín sveta. Akrobatické kúsky vyrážajúce dych predviedol ako už tradične, maďarský akrobat Zoltán Vereš. Veľkí aj malí, muži aj ženy, každý si tu našiel to svoje. Leteckú techniku neobdivovali len vo vzduchu, no mohli si ju obzrieť aj zblízka na zemi. 

Pozrite si reportáž, ako vyzerá letecká simulovaná nehoda:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy